27 / 04 / 2024

İzmir'deki stad krizi büyüyor!

İzmir'deki stad krizi büyüyor!

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve Karşıyaka'nın yalıda bulunan mevcut stadın yıkılıp yerine 15 000 kişilik stad projesi daha gündeme geldiği gün büyük bir tepki alıp rafa kaldırıldı.




Yıllardır adeta yılan hikayesine dönen stad krizi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve Karşıyaka'nın yalıda bulunan mevcut statının yıkılıp yerine 15 000 kişilik stad projesi daha gündeme geldiği gün büyük bir tepki alıp rafa kaldırıldı.


Yeni yer olarak gösterilen Örnekköy'de, ise hala bir gelişme olmaması Karşıyaka'lı taraftarları ve İzmir'lileri adeta çıldırtma noktasına getirdi. Diğer yandan Göztepe Gürsel Aksel stadının yerine yapılması planlanan 15.000 kişilik stad'ın mevcut seyirci kapasitesini kaldıramıyacağı düşünülerek daha uygulamaya başlanmadan gündemden düştü. Uzundere ismi son günlerde fazlası ile telefuz edilip buraya 25.00 kişilik stad yapılması gündeme geldi. Son yıllarda o kadar proje üretilmesine rağmen emektar Alsancak statının kapatılması ile  İzmir  takımları adeta kendi evinde deplasmanda oynamaya başladılar. Top şimdi Büyük Şehir Beledediyesinde bu kadar gündemde olan bu önemli konuda sanırım ivedi olarak karar verip bunu en kısa zamanda hayata geçirirler.


Statın yeri var harekete geçecek merci yok


Atatürk statının artık görevini tamamladığını söyleyen İzmir'li futbolseverler Atatür statının yıkılıp onun yerine aynı alanda mevcut iki stad yapılması ile İzmir futbolunun geleceğininde kurtulacağında hem fikirler. Mevcut yer varken başka alanlarda yer aranmasını hayretler içinde izlediklerini söyleyen futbol adamları ve futbolseverler. “28 İlde yeni stat yapıldığı halde İzmir gibi Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde modern stat olmamasının İzmir için büyük bir ayıp olduğunu ve bu ayıbın yetkililer tarafından bir an önce giderilmesi gerektiğini” söylediler.


Altay bu işin en fazla zararı gören taraf oldu


Alsancak statının kapatılması ile maçların Menemen'de oynamak zorunda kalan Altay yıllık 2000 TL.kaybın yanında kendi evinde deplasman takımı olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Alsancak statının bir an önce depreme dayanıklı güçlendirilmesi işlemini yapılmasını beklediklerini söyleyen Altay yönetim. Aksi taktirde bu alınan kararın İzmir futboluna büyük bir darbe vuracağını, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söylediler.



Gazete Yenigün


Geri Dön