19 / 04 / 2024

İzmir'deki stadyum projelerinde son durum!

İzmir'deki stadyum projelerinde son durum!

Son dönemde Antalya'dan Bursa'ya, Konya'dan Rize'ye, Afyonkarahisar'dan Kayseri'ye kadar Türkiye'nin dört bir yanında yeni ve birbirinden modern statlar açılırken ülkenin 3'üncü büyük kenti İzmir, tam bir stadyum mezarlığına döndü.



İzmir'in stat çilesi bitmiyor. Kentte yeniden yapılmak üzere yıkılan statlar, yerel yönetimlerle merkezi idare arasındaki çekişme yüzünden ortada kalıp mezbelelik haline geldi. Şehrin cazibe merkezleri olan Alsancak, Karşıyaka ve Güzelyalı'daki görüntüler, yeni bir sezon için geri sayımın başladığı şu günlerde  İzmir  kulüpleri ve İzmirli futbolseverleri kahrediyor. Kentin hafızasında önemli bir yer tutan ve geçmişte ev sahipliği yaptığı tarihi maçlar yüzünden İzmir'in futbol mabedi olarak kabul edilen Alsancak Stadı, depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle 2014 yılının Ağustos ayında ani bir kararla kapatıldıktan sonra geçen yıl yerle bir edildi. Yeniden yapılması için bekliyor. 


MAHKEME UZAYINCA SÖZLEŞME BİTTİ 


Karşıyaka İlçe ve Gürsel Aksel Stadı'nın 15 er bin kapasiteyle yenilenmesi için Ocak 2014'te ihale yapıldı. Kulüpler, geçen yıl bu tesislerde kullandıkları tenis kortları, halı sahalar ve salonlarla idari binaları apar topar boşaltıp yıktı. Ancak ihaleler iptal edildi. Normalde geçen nisan ayında açılması gereken her iki tesis, tıpkı Alsancak gibi stat mezarlığı gibi ortada kaldı. Toplu Konut İdaresinin (TOKİ),  Ankara  1 8'inci İdare Mahkemesinin ihaleyi iptal kararının ardından Göztepe Gürsel Aksel Stadı ihalesini alan Doyap Yapı İnşaat'ın sözleşmesini feshettiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz şubat ayında firmaya tebligat göndererek Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç alınıncaya kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildiren TOKİ, mahkeme süreci uzayınca sözleşmeyi de sonlandırdı. TOKİ'nin Göztepede henüz stat inşaatına fiilen başlanmadığı için bu kararı aldığı, Doyap Yapı çalışanlarının da şubat ayındaki tebligattan sonra stattan ayrıldığı öğrenildi. 



Bizim Gazete


Geri Dön