20 / 04 / 2024

İzmir’e 150 milyon TL’lik kampüs yapılacak!

İzmir’e 150 milyon TL’lik kampüs yapılacak!

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İzmir’e 150 milyon TL’lik yatırım yapacak. İki kampüs ile Bahçeşehir Kolejleri genişlerken, yeni Uğur Okulları kampüsleri hayata geçecek.



Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İzmir’e 150 milyon TL’lik yatırım yapacak. İki kampüs ile Bahçeşehir Kolejleri genişlerken, yeni Uğur Okulları kampüsleri hayata geçecek. Karşıyaka, Konak, Güzelbahçe, Gaziemir’de hayata geçecek kampüslere 4 bin öğrenci eğitim görecek, bin kişi isdihdam edilecek.


Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, kendileri için çok önemli olan İzmir’de yapılan eğitim hizmetinin karşılığını anlayan takdir eden bir veli kitlesi bulunduğunu belirterek, İzmirli velilere müteşekkir olduğunu ifade etti. Enver Yücel, "1 yıl içersinde 150 milyon liralık bir eğitim yatırımıyla yeni kampüsler inşa ediyoruz. İki yeni kampüs ile Bahçeşehir Kolejleri genişleyecek. Dershanelerden dönüşen temel liselere verilen 4 yıllık süreyi 2 yıla indirdik. Temel Liselerimizden biri Anadolu Lisesi statüsünde. 2 yıl içinde de Uğur Okulları’nı kampüslere dönüştüreceğiz. Ortaokul, lise, ilk okul ve anaokulunun yer aldığı 4 büyük kampüsün 3’ünü önümüzdeki yıl yapacağız" dedi.


İZMİR İLE İSTANBUL EĞİTİMDE YARIŞSIN İSTİYORUM

İzmir’le İstanbul’un eğitimde yarışmasını istediğini belirten Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel, "Devrim niteliğindeki yeni eğitim anlayışının İzmir’de daha çabuk kabul gördüğünü, daha iyi, daha süratli bir şekilde uygulanabileceğini gördüm. Bilgi çağının gereksinimi neyse o eğitim anlayışıyla hareket ederek Steam (Bilim Teknoloji mühendisliği ve Matematik) modelini İzmir’de hayata geçiriyoruz. Herşeyin teknoloji olduğu bir dünyada, sanal düşüncenin, sanal zekanın gündemde olduğu bir dünyada eğitim padigmalarımızdaki öğretme metodları da değişmeli. Biz, öğrencilerimize anaokulundan itibaren kodlama yazmayı öğreteceğiz. Öğrenciler kendi oyunlarını yapabilecek, derslerde oyunu araç olarak kullanıp öğrenebilecek. Sanatı, yazılımı mutlaka her alanda işin içine sokacağız. Bu günün anlayışının bütünüyle baktığımız zaman artık fabrikasyon bir eğitim anlayışını terketmemiz lazım. Biz, öğrencileri tanıyan, öğrencilerin yetenek ve kabiliyetine doğru, sadece İzmir’de değil, dünyanın her noktasına ulaşabilecek ağa sahip olduğumuz için öğrencinin önünü açacağız" dedi


EĞİTİMLİ, DONANIMLI ÖĞRETMENLER

Eğitim Paradigmalarını tamamen değiştirdiklerini ve Türkiye’de bu değişimin öncüsü olmaya hazır olduklarını belirten Yücel konuşmasını şöyle tamamladı:


"Biz ne yaparsak yapalım, hangi sistemi, hangi modeli getirsek getirelim bunun uygulayıcısı öğretmendir. Öğretmeni mükemmel yetiştirdiğimiz zaman bırakın binaları çadırda bile olsa o ders mükemmel olur. Benim için aslolan eğitimde öğretmendir. Öğretmen eğitimi, yetiştirilmesi, bina inşaasının güzel ve mükemmel olmasından daha iyidir. Yeni eğitim modellerini getiren Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi tamamen bu işin içinde. Öğretmenlerin yetiştirilmesiyle ilgili de hizmet içi eğitimleri sürekli yapılıyor. Öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimleri gerekirse Türkiye’de, İngilizce öğretmeni olan arkadaşlarımızı ise dil eğitiyle ilgili stajlara tabi tutacağız."


Hürriyet


Geri Dön