28 / 03 / 2024

İzmir'e 2 yeni stat yapılacak!

İzmir'e 2 yeni stat yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e 2 yeni stadın kazandırılması için çalışma yaptıklarını söyledi



Aziz Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine ev sahipliği için müracaat ettiğini, kendi seçim bildirgesinde de stat yapımının yer aldığı hatırlattı.

Karşıyaka'daki 20-25 bin kişilik stat projesinin yerinin hazır olduğunu, Buca-Gaziemir hattında da havalimanına yakın bir alanda Hazine arazisi üzerine 40-45 bin kişilik stat projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Yer arayışlarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir belediyesinin Hazine'ye müracaatından sonra kurumlar arası işbirliği yapılması da gereklidir. Kulüplerle, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzle, Futbol Federasyonumuzla el birliği yaparak, İzmir'e iki stat kazandırılmasını
hedefliyoruz. Eğer işler umduğumuz gibi giderse, ekonomik krizin etkilerini savuşturursak, 2016 yılına kadar bu statların yetişeceği konusunda inancım var. Süreçler aşıldıkça zaman konusunda bir şey söylemek mümkün."

Kocaoğlu, Devlet Bakanı Faruk Özak'ın İstanbul'da yarın düzenlenecek toplantıya kendisini de çağırdığını belirterek, "Orada da bu görüşlerimizi paylaşacağız. Umuyorum hep birlikte el ele vererek bu projenin üstesinden gelir 2016'da İzmir'de müsabakaların bir bölümünü gerçekleştiririz" ifadelerini kullandı.
A.A


Geri Dön