26 / 04 / 2024

İzmir'e 5 yıldızlı kız yurdu

İzmir'e 5 yıldızlı kız yurdu

İzmir ziyaretinde Baykal'ın sözlerinden etkilenen Çalkaya 384 yatak kapasiteli tesisi yakında hizmete açmayı planlıyor.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın  İzmir  ziyaretinde "Belediye başkanları, öğrenci yurdu yaparak, özellikle genç kızlarımızı kötü niyetli kişilerin elinden kurtarmalı" talimatına ilk kulak veren belediye, Balçova oldu. Balçova Belediyesi'nin 384 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun temel kazısı başlatıldı.

Balçova'nın bir eğitim kenti olduğunu belirten CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Genel Başkanımızın da belirttiği gibi, özellikle kız öğrencilerin kötü emeli olan kişilerin pençesine düşmelerinin en önemli sebebi, barınma problemidir. Bu nedenle, ilçemizin gelişim vizyonunu da göz önünde tutarak, yurt projemizi hazırladık ve yapımına başladık" dedi.

İhale Askıda
Bazı kişilerin, özellikle kız öğrencilerin barınma problemlerini çözerek düşüncelerini benimsetme adına zemin hazırladığını öne süren Baykal, CHP'li belediyelerin yurt yapması yönünde mesajlar vermişti. Bu talimat üzerine harekete geçen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, üniversiteleri ve yüksekokulları bünyesinde barındıran Balçova'da yurt yapmak için kolları sıvadı. İlk olarak Korutürk mahallesinde sosyo-kültürel alan olarak imar planlarına işlenen bölüm, yurt alanı olarak değiştirildi. Projesi hazırlanan kız öğrenci yurdunun ihalesi yapılarak askıya çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yapımı için destek vereceği 384 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma hazırlıkları başladı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kız öğrencilerin yurt sorununu çözerek onları büyük fekaletlerden kurtaracaklarını söyledi. Çalkaya, yurtta kalacak öğrencilerden 100'ünden ücret alınacağını, 284 öğrencinin masraflarını Balçova Belediyesi'nin karşılayacağını duyurdu. Yurdu işletirken hiçbir kazanç amacı güdülmeyeceğinin altını çizen Çalkaya, "Amacımız, çağdaş, aydınlık yüzlü, Atatürk'ün ilkelerine özünde bağlı öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlamaktır" diye konuştu.

Yurtta 230 kişilik yemekhane, kütüphane, 2 etüt salonu, kafeterya, televizyon, dinlenme ve bilgisayar salonları, revir, kantin, kuaför, terzi, çamaşırhane, açık otopark, her kata özel mutfak ve iki voleybol sahası olacak.

Otelden farkı olmayacak
* Yurttaki odalar, 5 yıldızlı otel konforuna sahip olacak.
* 6 milyon YTL'ye mal edilecek yurdun her odasında elbise dolabı, çalışma masası, koltuk, sehpa bulunacak.
* Duş, tuvalet, el yüz yıkama bölümleri, ayrı ayrı düzenlenecek. Banyolardan aynı anda üç kişi yararlanacak.
* Her katın terasında ağaçların da bulunduğu yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Yeni Asır

Geri Dön