29 / 03 / 2024

İzmir'e gayrimenkul yatırımı yapan kazanıyor!

İzmir'e gayrimenkul yatırımı yapan kazanıyor!

İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bölgede gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gelişmelerden bahsetti. Olgun, ''Taşı toprağı altın' sözünün artık yön değiştirdiğini gösteriyor' şeklinde konuştu.



İzmir, yeni yatırımlarla bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Bölgede İstanbullu göçü dikkat çekici boyutta artıyor. TUİK verilerine göre geçen yıl 16 bin 129 kişi İzmir'e taşındı.


'Taşı toprağı altın' sözünün artık yön değiştirdiğini gösteren İzmir, ulaşım projeleri ile de büyüyor. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-İzmir Otoyolu Projesi, ile en hızla büyüyen şehirler arasında yerini aldı.


İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gelişmeleri anlattı.


Bölgenin, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun faaliyete geçmesiyle potansiyelini ikiye katlayacağını söyleyen Olgun, "Torbalı'nın konum avantajı,'iller arası' sevkiyatta da önem kazanacak. Geçen yıl 932 milyon dolarlık ihracatıyla 66 ili geride bırakan Torbalı, bu yıl 1 milyar dolar sınırını aşması hedefleniyor" şeklinde konuştu.


Cazip kentin artık Torbalı olduğunu vurgulayan Olgun, "155 bin nüfusu ve 55 bin çalışanıyla Torbalı, İzmir'in yükünü çeken önemli bir ilçe. Hem istihdam yükünü hem sanayi yükünü çeken bir ilçeyiz. İzmir'in yakaladığı ticari başarının yüzde 50'sini sağlayan ilçeyiz. Ege'nin ilk 100 şirketi arasında 16 firmamız var. İzmir'den dünyaya ihraç edilen her 10 üründen birisi, Torbalı'da üretiliyor. Türkiye'nin ilk 500'ünde yer alan firmalarımız var. İnşaatta yılda 5 bin konut üretiyoruz. İlçede nüfus her yıl 10-15 civarında artış sağlıyor. Türkiye'nin nüfus artış hızının üzerinde" ifadelerini kullandı.



Milliyet Ege


Geri Dön