18 / 04 / 2024

İzmir'e son 10 yılda 2,5 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

İzmir'e son 10 yılda 2,5 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

İzmir'e yapılan projeleri anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e son 10 yılda 2,5 milyar dolarlık altyapı ve yol yatırımı gerçekleştirldiğini belirtti...



Türkiye'de hemen her alanda en fazla ilerleme kat edilen il İzmir. İzmir'e yapılan projeleri anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e son 10 yılda 2,5 milyar dolarlık altyapı ve yol yatırımı gerçekleştirildiğini, Adnan Menderes Havaalanı'na günde 80 uçağın iniş yaptığını kaydetti.
10 yılda büyük ilerleme Türkiyede ve İzmirde son 10 yılda sağlık alanında çok büyük ilerleme yaşandığına değinen Yıldırım,  İzmir  genelinde 55 hastane olduğunu ifade etti. Hastane sayısının önemli olduğunu ancak niteliğinin daha önemli görüldüğüne dikkati çeken Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda İzmir hastanelerindeki yatakların nitelikleri otel kalitesine dönüştürülmüştür.
Bebek ölümlerini binde 30'dan binde 10'a indiren gelişmeyi İzmirde son 10 yılda yaşadık. Son 10 yılda İzmirde yapılan sağlık yatırımlarının tutan 1 milyar dolardır. İzmir Körfezi'nin kuzeyine ve güneyine ilave olarak 1 milyar dolarlık şehir hastanesi yapıyoruz.
Bunların da kararını aldık. Bir tanesinin yapımına 1 ay içinde başlayacağız. Aslında buna bir hastane demek yeterli değil. Hastane içinde 7 farklı hastane olacak.
Adeta küçük bir sağlık şehri." Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir'e son 10 yılda 2,5 milyar dolarlık altyapı ve yol yatırımı gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Yıldırım, Adnan Menderes Havaalanı'na günde 80 uçağın iniş yaptığını kaydetti.



MİLAT

Geri Dön