19 / 04 / 2024

İzmir'e yeni fuar alanı inşa ediliyor

İzmir'e yeni fuar alanı inşa ediliyor

Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ilçesinde inşa edilecek yeni fuar alanı projesini "1-2 ay içinde kazma vuracak seviyeye" getirdiklerini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kültürü, iklimi ve insan yapısına fuarcılığın çok uyduğunu, fuarcılığın İzmirlinin genlerine işlediğini, belediye olarak bu alana destek sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Gelinlik Damatlık Fuarı'nın henüz üçüncüsü düzenlenmesine rağmen, 20 bin metre karelik alana çıktığını ve İZFAŞ fuarları arasında ilk 5'e girdiğini belirten Kocaoğlu, fiziki olanakların tümünün bu organizasyon için kullanıldığını dile getirdi.

TOBB ile görüşüldü

İzmir'e yeni fuar alanı kazandırmak amacıyla 4 yıl önce başlattıkları projede önemli bir mesafenin alındığını ifade eden Kocaoğlu, şunları söyledi: "Geçtiğimiz Cuma günü TOBB ile bu konuda yeni bir toplantı yaptık. Özel sektörle beraber yürütülecek projeyi devam ettirecek 100 milyon TL sermayeli şirkette TOBB'un ortaklığını yüzde 35, Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığını yüzde 30 olarak belirledik. Yüzde 15-20 arası, arsa bedeli olarak Ege Serbest Bölgesi A.Ş'nin olacak. Geri kalan yüzde 15 ise esnaf ve ihracatçı birlikleri ile İzmir'e gönül vermiş, kaderini bu kentle birleştirmiş iş adamlarından oluşacak. Şirket ana sözleşmesi üzerinde anlaşma böylece sağlanmış oldu. Bu konuda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve fuarlar yetkilisi Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez'e çok teşekkür ediyoruz."

"Seçimden önce temel atmak istemiyorum"

Kocaoğlu, 330 bin metre kare alanda fuar alanı, kongre merkezi ve otel yapımını içeren projenin önceliği fuar alanlarına vermek üzere etaplar halinde yapılacağını, planlamalar tamamlandıktan sonra işe başlanabileceğini kaydetti. Projenin başlama ve bitiş süresiyle ile ilgili tarih vermek istemediğini kaydeden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje için 4 yıllık bir hazırlık sürecinden geçtik. Belediyeler ve devlette yemeğin pişmesi zor, yenmesi kolaydır. Yeni fuar alanını 1-2 ay içinde kazma vuracak seviyeye getirdik. Ortaklardan kaynaklanan bir problem olmazsa başlayabiliriz. Olayın siyasi olarak değerlendirilmemesi için seçimden önce temel atmak istemiyorum." Kocaoğlu, İZFAŞ'ın zarar etme pahasına fuarcılığa destek verdiğini, kent ekonomisinin bundan önemli oranda katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

Geri Dön