20 / 04 / 2024

İzmir'in 13. itfaiye binası Aliağa'ya!

İzmir'in 13. itfaiye binası Aliağa'ya!

İzmir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Aliağa'da Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek İzmir'in 13. itfaiye binası açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçimlerinden sonra başlattıkları etkinliklerini sürdürdüklerini söyle




İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Aliağa'da Kuzey Bölge Amirliği olarak hizmet verecek İzmir'in 13. itfaiye binası açıldı. Sanayi tesislerindeki yangınlara da etkili bir şekilde müdahale edebilecek şekilde donatılan yeni tesisin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009 yerel seçimlerinden sonra başlattıkları etkinliklerini sürdürdüklerini söyledi. 

Açılışını yaptıkları itfaiye binasının diğer semt itfaiyelerinden çok daha donanımlı olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, Türkiye'nin en önemli sanayi tesislerinin bulunduğu ilçede böyle bir yatırımın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. 


PETKİM'E TEŞEKKÜR

 Kocaoğlu, ÎZSU'nun Aliağa'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı'ndan aldığı su miktarını saniyede 300 litreye yükselttiğini de hatırlatarak, PETKİM Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti. 

Başkan Kocaoğlu, kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapmak için çalıştıklarını söyledi. Kocaoğlu, belediye başkanlarının siyasi kimliklerini seçimlerden sonra bir kenara bırakmalarını gerektiğini vurgulayarak, "Belediye başkanlığı görevi ayrı bir görevdir. 

Bir kamu görevidir. Kamu görevinde ayrım olmaz. Bizim aldığımız eğitim, devlet terbiyesi ve siyasi terbiye bunu gerektirmektedir. Cumhuriyet'in bu kazanımını İzmir'de belediye başkanlarımızla birlikte sürdürmeye kararlıyız. Biz ayrım yapmıyoruz, yapmayacağız. İlçe belediye başkanlarımız da zaten yapmıyorlar" dedi. 


2014'ÜN BİLANÇOSU 

2015 Genel Seçimleri sürecinde belediye başkanlarının siyasetçiler tarafından hedefe oturtulduğunu vurgulayan Kocaoğlu şunları kaydeti: "Biz tarafsız, adil, çalışmalarımızla bugün de, 2015 seçimleri sürecinde de, görevimiz bitinceye kadar ayakta dimdik durmaya ve bu kent insanına hizmet ederek onlara layık olmaya çalışacağız. Yapamadıklarımız da var elbette, ama yaptığımız çok iş var. Hiçbir iş yapmadı diyenlere birkaç söz söylemek istiyorum. 2004 yılında 11 km raylı sistem devraldık şu anda 100 km çalışıyor." 


DENİZİMİZ PIRIL PIRIL

"Bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezini yaptık, dünyanın en önemli sanat organizasyonları İzmir'e geliyor. 

Ankara'da, İstanbul'da bu kalitede salon yok. Urla'da, Seferihisar'da atıklar denize akıyordu, Bayındır'ın, Torbalı'nın atıkları K. Menderes'e akıyordu. Aliağa'nın atıkları Köıfez'e akıyordu. Bunların hepsi bitti. Denizlerimiz pırıl pırıl oldu." 


İLÇEYE 100 MİLYON LİRA 

Kocaoğlu, 2004 yılından bu yana Aliağa ilçesinde büyük yatırımlara imza atıldığını belirterek, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Altyapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın yanı sıra İZSU yatırımları ile birlikte 100 milyon TEye yaklaşan bir bütçenin Aliağa için harcandığını dile getirdi. Açılışı yapılan Aliağa İtfaiye Binası'nın yanı sıra Helvacı ve Aliağa çok amaçlı salonlarının ilçeye kazandırıldığını hatırlatan Kocaoğlu, sadece Aliağa ilçesinde asfaltlama çalışmaları için son 10 yılda 34 milyon 500 bin TL harcandığını, 14 milyon TL'nin üzerinde harcama ile de 177 km üretim yolu yaptıklarını söyledi. 



Dokuz Sütun


Geri Dön