28 / 03 / 2024

İzmir'in ilk hayvan mezarlığı hazır!

İzmir'in ilk hayvan mezarlığı hazır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seyrek Köpek Bakımevi'nin yanına bakıma muhtaç sokak hayvanları için yeni bir yuva yaptı. Alanın hemen bitişiğinde ise hayvan severlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri hayvan mezarlığı oluşturuldu



Yardıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için Seyrek'te "Can Dostlar Yuvası" kurdu. Aynı anda 1000 kedi ve köpeği misafir edebilecek olan, hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanabileceği kompleks, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Alanda ayrıca, kentte ilk olarak hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturdu. Yeni yuva ve mezarlık 5.6 milyon TL'ye mal oldu.


YENİ BİR BARINAK DAHA GELİYOR

Sasalı Kent Ormanı içindeki barınağı kapatılarak Seyrek'e nakledilecek. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip "Hayvan Rehabilitasyon Merkezi"nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan yuvada, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak.


Yeni Asır 



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Alanın hemen bitişiğinde ise hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri hayvan mezarlığı oluşturuldu.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, alanda ayrıca, kentte ilk olarak hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturdu. Yeni yuva ve mezarlık 5.6 milyon TL'ye mal oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sasalı Kent Ormanı içindeki barınağı kapatarak Seyrek'e nakledecek. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip “Havyan Rehabilitasyon Merkezi”nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan yuvada,  yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak. Büyükşehir ayrıca, Işıkkent’teki 90 dönümlük arazi üzerine kuracağı bir başka barınak için proje çalışmalarını sürdürüyor.



Anayurt


Haber Hürriyet şu şekilde yer aldı


İzmİr Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu için Seyrek’te ‘Can Dostlar Yuvası’ adlı bir kompleks kurdu.


Aynı anda bin kedi ve köpeği misafir edebilecek, hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanabileceği kompleks, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda ayrıca, kentte ilk olarak hayvanseverlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı da oluşturdu. Yeni yuva ve mezarlık 5.6 milyon TL’ye mal oldu. Alan içinde ayrıca Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemlerisürecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek yuvada, sokak hayvanları da konuk edilecek. 


Hürriyet 


Geri Dön