25 / 04 / 2024

İzmir'in kentsel dönüşüm bölgeleri genişliyor!

İzmir'in kentsel dönüşüm bölgeleri genişliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha kentsel dönüşüm için belirlediği 9 bölgeden sonra Gecekondulaşmanıon yoğun olduğu bölgeler olan Gürçeşme, Çiğli Güzeltepe, Ferahlı ve Gültepe'yi de kentsel dönüşüm kapsamına alındı..



ÇARPIK yapılaşmanın önüne geçmek, kentteki 200 binin üzerinde sağlıksız yapıyı dönüştürmek için harekete geçen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi daha önce Bakanlar Kurulu onayma gönderdiği 9 ayrı bölgeden sonra yeni kentsel dönüşüm bölgeleri belirlemek amacıyla çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar kapsamında gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Gürçeşme, Çiğli Güzeltepe, Ferahlı ve Gültepe kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Alan sınırı belirlemeye yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınacak. Ardından da meclis kararı, onay için önce İçişleri Bakanlığı'na ardından da Bakanlar Kurulu'na gidecek. 

Bakanlar Kurulu'nun onayıyla yeni kentsel dönüşüm alanları Resmi Gazete'de yayınlanıp kesinleşmesiyle, çalışmalara hız verilecek. 


İLK ETAPTA 9 BÖLGE 


Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıl önce kent merkezinde sağlıksız yapıların yoğun olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm için çalışma yaptı. Bu çalışma kapsamında Bayraklı, Karabağlar Uzundere, Gaziemir Aktepe Emrez, Karşıyaka Ömekköy, Karabağlar Cennetçeşme, Menemen Ahıhıdır, Torbalı Çaybaşı ve Bayındır Necati Uza, Yenice ve Hatay mahallelerini Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kentsel dönüşüm alanı olarak belirledi. Meclis kararı ile sınırları belirlenen alanlar önce İçişleri Bakanlığı'na ardından da Bakanlar Kurulu onayına sunuldu.


Sabah Egeli



Geri Dön