23 / 04 / 2024

İzmir'in kentsel dönüşüm projeleri onay bekliyor!

İzmir'in kentsel dönüşüm projeleri onay bekliyor!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Deniz Kezer bugünkü yazısında İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte Deniz Kezer'in o yazısı..



Hazır AKP-CHP-MHP arasında sınırsız, derin bir sinerji oluşmuşken İzmir'de belediyelerin gündemlerinden düşürmediği “İktidar projelerimizi sumen altı ediyor” iddiasına da çare arama zamanı geldi.


Kente hükümet yatırımı çekemediklerini iddia edenler, kendi projelerinin ise bakanların masalarında beklediğini söyleyenler, belki bir daha göremeyeceğimiz bu siyasi birliktelik anında, rayında gitmeyen trenlerini rayına sokmayı bilmeli.


Bakın, daha önce bir araya gelmekte dahi zorlanan, birbirlerine gazete ve televizyonlar aracılığı ile mesaj yollayan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilgili bakanlıklar, “Yüzülebilir Körfez Projesi” için gerekli adımları atma kararı aldı. Verilmeyen ÇED yüzünden tek bir adımın dahi atılamadığı Körfez'de önümüzdeki günler müjdeler peşi sıra patlayacak.


Lakin İzmir'in “alacağı” olduğu pek çok nokta var.


Mesela CHP'li Alaattin Yüksel'in, ardı ardına sıraladığı projelerin  Ankara  ayağında nasıl durdurulduğu ile ilgili iddiaları hala zihnimizi meşgul ediyor. www.alaattinyuksel.com isimli internet sitesinde hala CHP İzmir İl Başkanı olarak görünen Yüksel, İzmir'in kentsel dönüşüm projelerinin önünde bakanlıkların durduğunu belirtmiş, Ankara'nın bir kaç gün içinde onaylattığı kentsel dönüşüm projeleri için İzmir'in aylarca bekletildiğini iddia etmişti.


Hala başlamış bir kentsel dönüşüm projesi olmadığına göre, bu projelerle ilgili gerekli adımları atmak ve partisini AKP ile anlaşır noktaya getirmek CHP'nin İzmirli belediye başkanlarının boynunun borcudur.


Çok konuşmaya gerek yok. İçinde bulunduğunuz durumu fırsata çevirin. Nasıl ki Başkan Kocaoğlu yürümeyen bir kaç projesi için bakanlıkların kapılarını aşındırdıysa bundan sonra belediye başkanları gerekirse bireysel çabalarıyla gerekirse Kocaoğlu'nun örgütlemesiyle CHP-AKP yakınlaşmasını fırsata çevirmelidir. Yürüyen bir metro, yüzülebilen bir körfez, gecekondusu bitmiş bir şehir gören İzmirli, hiçbir belediye başkanı için AKP'li yakıştırması yapmaz, endişelenmeyin...


Yenigün İzmir/ Deniz KEZER


Geri Dön