19 / 04 / 2024

İzmir'in statları için acele kamulaştırma kararı bekleniyor!

İzmir'in statları için acele kamulaştırma kararı bekleniyor!

Yalı Stadı'yla ilgili acele kamulaştırma kararı verilmesi halinde yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçecek, Yalı ve Gürsel Aksel'e de kazma vurulacak..



Göztepe Gürsel Aksel ile Karşıyaka Yalı'ya yapılacak iki stadla ilgili süreç bu hafta başlayacak. İzmir'e gelip iki stadı gezen Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Yalı Stadı'nın yapımını hızlandırmak için Bakanlar Kurulu'na sunulacak acele kamulaştırma kararıyla ilgili yaklaşık 15 gündür masasında bekleyen dosyayı bu hafta imzalayıp, göndereceği öğrenildi. Çağatay Kılıç'ın dosyayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte yurt gezisinde olması nedeniyle şimdiye kadar masasında beklettiği öğrenildi. 


Yalı Stadı'nda çalışmaların başlaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na acil durumlarda tek başına imar yetkisi veren 6306 Sayılı Kanun doğrultusunda hareket planı yapıldı. Kılıç'ın Bakanlar Kurulu'na göndereceği dosyaların imzalardan geçmesinin ardından mart ya da nisan ayı gibi inşaatlara başlanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm Yalı'daki süreci hızlandırmak için ruhsat çalışmasını Karşıyaka Belediyesi'nin yerine kendi bünyesinde yapabileceği de konuşulan bir diğer konu.



Kılıç'tan Alsancak Stadı için de müjde

Kılıç'ın, kapatılan stadın yerine yenisinin yapılmasının gündemde olduğunu söylediği öğrenildi Gürsel Aksel ve Yalı'da incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın depremde yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle kapatılan Alsancak Stadı'na da yeni bir stad yapılmasının gündemde olduğu müjdesini verdiği öğrenildi. 

 

Kılıç'ın, "İhaleleri yapıldığı için önceliğimiz Göztepe ve Karşıyaka. Ancak Alsancak Stadı'nın yerine de yeni bir stad düşüncemiz var. Bu üç ayaklı bir çalışma ama ilk olarak iki stadla ilgili süreci yönetmemiz gerek" dediği ifade edildi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön