16 / 04 / 2024

'İzmir'in statları yapılacak'

'İzmir'in statları yapılacak'

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yılmaz, "TOKİ, 2 stat yapmak üzere ihaleleri yaptı. Ama yüklenici firmalar, inşaata başlayamıyor. Bakanlık olarak adım atmamız gerekiyor." dedi.



Antalya’daki TSYD Sporun Zirvesi Semineri’ne katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, İzmirli gazetecilerin “Ne olacak bizim statlarımız” sorusuna, umutlandıran yanıtlar verdi. “İzmir’in bu sorunu, Karşıyaka ve Göztepelilerin beklentileri, bakanlığımızın gündeminden hiç düşmüyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde son bir değerlendirme yapıp, konuyla ilgili bir karar vereceğiz hemen uygulamaya geçeceğiz” dedi ve şunları söyledi:


KARŞIYAKA ÇÖZÜLÜYOR


“TOKİ, 2 stat yapmak üzere ihaleleri yaptı. Ama yüklenici firmalar, 8-9 aydır inşaata başlayamıyor. Artık bakanlık olarak bizim de somut bir adım atmamız gerekiyor. Karşıyakalı taraftarlar ellerinde 15 bin imzayla beni ziyarete geldi. Stadı Yalı’ya istiyorlar. Açılan davalardan 2-3 tanesi yetkisizlik kararıyla sonuçlandı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da artık daha iyi yaklaşıyor. Yani Karşıyaka’da çözüme ulaşmak üzereyiz.”


DEV STAT BEKLEYECEK


"Göztepe Stadı'nın Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılmasında bir sakınca görmüyoruz. Alsancak Stadı, depreme dayanıksız, hasarlı, riskli ve güçlendirmeyle kurtulacak durumda değil. Bu alan yine spor için kullanılacak, yıkılıp yerine yine bir stadyum yapılmasında fayda var. Atatürk Stadı için de geniş çaplı bir modernizasyon yapılması lazım ama şu an en çok oraya ihtiyaç var. Oradaki çalışma için önce diğer statların yapılması gerekiyor.”


SON SÖZ BAKANIMIZIN


İzmir gibi potansiyeli olan büyük bir şehrin sporda da çok iyi olması gerekiyor. Ama ne yazık ki, arzu ettiğimiz seviyede değil. Örneğin bu kentten dünya çapında jimnastikçiler çıkmasını bekliyoruz. Tüm branşlara yönelik altyapı ve tesis çalışmalarımız var. Biz İzmir için epeyce bir hazırlık yaptık. Son sözü söyleyecek, son kararı verecek Sayın Bakanımız Çağatay Kılıç’a arz edeceğiz. İzmir’in statla ilgili sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz.”


Hürriyet




Geri Dön