25 / 04 / 2024

İzmir'in yapı stoğu yenilenmeli!

İzmir'in yapı stoğu yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'in yapı stoğu yenilenmeli açıklamasını yaptı.



Denizi'nde birbiri ardına yaşanan depremlerin kentsel dönüşüm ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, bu konuda bir an önce harekete geçirilmesi için çağrı yaptı. Birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir'deki yapı stoğunun güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Nasır, yerel yönetimlerin hızlı bir şekilde ada bazında planlama yaparak kentsel dönüşüm yasasını yaşama geçirmesi gerektiğini açıkladı. 


Yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçmek için dönüşümün ada bazında olması gerektiğini kaydeden Nasır, "Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve gecekondulardan oluşuyor ve muhtemelen bu ay sonuna kadar yeni bir düzenleme yapılacak" dedi.


'Eskiyi yık, yenisini yap' mantığıyla hareket edildiğinde, kentin beton yığınına dönüşeceği uyarısında bulunan Nasır, "Bugüne kadar İzmir'de yık-yap kapsamında 25 bine yakın bina inşa edildi. Kent beton yığınına döndü. Yeni arsa üretilmiyor. Bu yüzden  İzmir  50 yıl, hatta 100 yılı planlamaya yönelmelidir" diye konuştu.



Yeni Asır 


Geri Dön