26 / 04 / 2024

İzmirli dökümcüler organize sanayi bölgesi kurmak istiyor

İzmirli dökümcüler organize sanayi bölgesi kurmak istiyor

Aliağa Güzelhisar köyü yakınlarına organize sanayi bölgesi kurmak isteyen İzmirli dökümcüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği alanı beğenmedi



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yer sıkıntısı çeken İzmirli döküm sanayicilerine adres olarak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ) gösterdiği iddia edildi. İddiaya tepki gösteren döküm sanayicileri ise Aliağa Güzelhisar köyü yakınlarında buldukları arazide ihtisas organize sanayi bölgesi kurmakta kararlı olduklarını ifade etti.

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, önceki akşam Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi'nde yaptığı konuşmada,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin döküm sanayi yatırımları için Aliağa OSB'yi gösterdiğini ifade etti. Akkan, bölgede döküm sanayicilerine yer vermek için görüşmelere başladıklarını açıkladı.

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hem dökümcülerin organize bölge kurmak istedikleri yeri hem de ALOSBİ'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Ancak dökümcülerin bölgeyi kurmak istedikleri yerde Aliağa'nın su ihtiyacını karşılayan su kuyuları var. Planlama açısından sorunlu bir yer. Yeni bir bölge kurup 3-5 sene sonra faaliyete geçecek bir yatırım yapmak kolay değil" dedi.

İddialara tepki gösteren Ege Dökümcüler Derneği Başkanı Metin Deyirmenci ise, ALOSBİ'de yatırım yapma fikrine sıcak bakamayacaklarını kaydetti. Deyirmenci, "Biz ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız. Belirlediğimiz arazi ALOSBİ'nin bir kilometre kuzeybatısında, 2 bin dönümlük yer. Burada döküm sanayine özgü geri dönüşüm sistemleri kuracağız. Diğer sanayilerle aynı arıtmayı kullanmamız imkansız. Bize yeri de Büyükşehir Belediye Başkanımız gösterdi. Bedava arsa da verseler Döküm Organize Sanayi Bölgesi'nden vazgeçmeyiz" diye konuştu.
Sinan Doğan/Yeni Asır


Geri Dön