19 / 04 / 2024

İzmirliler kentsel dönüşümün neresinde?

İzmirliler kentsel dönüşümün neresinde?

Yeni Asır yazarlarından Erkin Usman bugünkü köşe yazısında İzmir'de kentsel dönüşüm konusunu ele aldı. İki -üç yıldır "kentsel dönüşümü" konuşuyoruz. İnsanlarımız, kentsel dönüşümle kalkıyor, kentsel dönüşümle oturuyor ve O'nunla yatıyor.



İki -üç yıldır "kentsel dönüşümü" konuşuyoruz. İnsanlarımız, kentsel dönüşümle kalkıyor, kentsel dönüşümle oturuyor ve O'nunla yatıyor.

Peki, biz  İzmir  olarak bu kentsel dönüşümün neresindeyiz?

Ege-Koop bu bölgenin en ciddi ve en kapsamlı "inşaat organizasyonu" dur.

Ve, bu organizasyonun başında da Hüseyin Aslan var.

Sorduk:

"Kentsel dönüşümün neresindeyiz?"

Aslan cevap veriyor.

"Kentsel dönüşüm işinde bizden daha tecrübeli daha donanımlı bir kurum yok. Ama maalesef konuyu siyasete alet ettiler. Sen-ben kavgasına dönüştürdüler. Sözüm ona kentsel dönüşüm organizasyonu yapılıyor ama ne Ege-Koop orada, ne Ticaret Odası, ne meslek kuruluşları. İçinde halkın dahil olmadığı bir dönüşümden birşey çıkmaz. İzmir'de hakkıyla bir dönüşüm uygulaması yapılması halinde ise hem kent hem insanlar hem kuruluşlar kazanır. Ama bunu anlamak istemeyenler var."

* * *

Aslan'ın çarpıcı açıklamalarından satırbaşları...

* Ben iş ve değer ürettim. Binlerce insanın yuva sahibi olmasına katkıda bulundum. Ege-Koop olarak ise kim ne derse desin en zor şartlarda İzmir'in 12 ilçesine 30 bin konut yaptık. Türkiye'de bu hedefe ulaşabilmiş kaç kurum var? Toplam yatırım tutarımız bir buçuk milyar doları aşmıştır.

* İzmir'de iş yapmak kolay değil. Siyaseten görev almış, bu kentte iş yapmış, başarılı olmuş insanlara karşı aşırı bir kıskançlık var. Oysa Ege-Koop gibi bir kuruma özellikle kentin yönetiminde söz sahibi olanların burun kıvırması değil sahip çıkması gerekir.

* İzmir'de plansız kentleşme ve çarpık yapılaşmanın önüne geçilebilmiş değil. Hala gelişigüzel projeler yapılıyor. Oysa aslolan uydu kentler yaratmaktır Ege-Koop gibi. Bu tür projelere izin versinler hem orta gelirli yurttaşlarımız rahat etsin hem kent...


küpe

Alçaklığın tek korktuğu şey ölümdür.

Racine


günün fıkrası

Sandalyede oturan müşteri inledi:

"Ayyyy!... Aman, of...."

Dişçi hayret dolu tavırla konuştu:

"Rica ederim. Daha dişinizi çekmek değil, enjeksiyon bile yapmadım."

Müşteri oflamaya devam etti:

"Deminden beri ayağımdaki nasıra basıyorsunuz da..."


Erkin Usman-Yeni Asır


Geri Dön