25 / 04 / 2024

İzmit Akarca Konutları'nda oturanlar yurt yapımına karşı çıktı!

İzmit Akarca Konutları'nda oturanlar yurt yapımına karşı çıktı!

İzmit'in en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Yuvam Akarca Konutları son günlerde belediyeye adeta isyan ediyor.




1 2. Bölge C2-28 Blok önünde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait çocuk parkı ve yeşil alanın yerine, Mayıs ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen öğrenci yurdu yapımı kararına tepki göstermek için parka gelen mahalle halkı belediyeyi protesto etti. Basın açıklamasına mahalle halkının yanı sıra Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetimi Başkanı Adem Elbaş, 1 2. Bölge Başkanı Gökhan Öz, Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, Toplu Yapı Yönetimi ve üyeleri katıldı. Basın açıklamasını ise Yuvam Akarca 1 2. Bölge Başkanı Gökhan Öz okudu. 


BELEDİYE AĞAÇLANDIRDI

Yuvam Akarca 12. Bölge Başkanı Gökhan Öz, "Yuvam Akarca Cumhuriyet Mahallesi 1 2. Bölge C2-28 Blok önünde bulunan ve belediyemiz tarafından ağaçlandırılarak çocuk parkı yapılan alanın yine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 201 5 Mayıs ayında imar değişikliği planı yapılarak inşaat yapımı kararı alınarak bu alana sondaj vurulup 3 katlı öğrenci yurdu yapılacağı Büyükşehir Görevlisi tarafından tarafımıza şifahen bildirilmiştir. Temsilciler kurulumuz, 

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan sağlık ocağı alanını halka hizmet amacı ile karar alarak sağlık ocağına vermiş, buna karşılık da yukarıda belirtilen çocuk parkı alanı park yapılarak ağaçlandırılma sözü Büyükşehir Belediyesi'nce verilerek, bu alan ağaçlandırılıp çocuk parkı alanı çimlendirilerek insanlarımızın oksijen alması sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.


ÇOCUKLARIN ALANI

Gökhan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi ise bu bölgeye yapılacak inşaat, bölge halkının yeşil alan, oksijen soluma ve çocukların oynama alanını gasp edecektir. Yuvam Bölge halkı olarak bu inşaatın yapılmasına izin vermeyerek yasal haklarımızı sonuna kadar zorlayacağımızı belirtir, konu ile ilgili başta büyükşehir belediye başkanımız olmak kaydı ile tüm yetkilileri duyarlı olmaya davet eder, bu hususu siz basın emekçileri ve Kocaeli halkı ile paylaşır, konuyu kamuoyu adına arz ve rica ederiz.


Bizim Kocaeli




Geri Dön