16 / 04 / 2024

İzmit Ar-Ge Merkezi hizmete açıldı!

İzmit Ar-Ge Merkezi hizmete açıldı!

Hayat Kimya’nın 100 milyon liralık yatırımla İzmit’te kurduğu Ar-Ge Merkezi hizmete başladı. Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, markalarını globalleştirme vizyonuyla tüketim ürünleri sektöründe büyümeceklerini kaydetti.



Hızlı tüketim ürünleri sektöründe bebek bezi, temizlik kağıtları ve ev bakım ürünlerinde 12 markayla üretim yapan Hayat Kimya, Türkiye'de yaptığı üretimi 100'e yakın ülkede tükecilerle buluşturuyor. Grup global yenilik üssü olarak İzmit Yeniköy'de konumlandırdığı AR-GE Merkezi'nin açılışını dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirdi.


İSTİHDTAMI 8 BİNİ AŞTI


2012 yılında ilk faaliyetlerine başlayan Ar-Ge merkezini 5. yılında toplam 5400 metrekare alanda enerji ve çevre dostu tasarıma sahip yeni binasına taşıdı. 4 yıl içinde Ar-Ge faaliyetlerine 100 milyon TL'ye yakın yatırım yapan Hayat Kimya'nın İzmit Yeniköy'deki yeni Ar-Ge Merkezinde, alanının uzmanı 70'in üzerinde araştırmacı çalışıyor. İran ve Rusya'da yer alan tesislerinde üretim gerçekleştiren Hayat Kimya, Türkiye ve uluslararası organizasyonlarında 8 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor.


VİZYONUMUZ GLOBALLEŞMEK


Törende konuşan Hayat Kimya'nın İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, Türkiye'den doğan markalarını globalleştirme vizyonuyla tüketim ürünleri sektöründe hızla büyümeye devam edeceklerini söyledi. Kiğılı“Hem ana merkezimiz Türkiye, hem de bulunduğumuz diğer coğrafyalardaki farklı tüketici ihtiyaçlarına odaklanarak, hammaddeden ambalaja yeni ürün ve verimlilik arttıran süreçler geliştiriyoruz. Ar-Ge Merkezimiz, bu anlamda Türkiye'nin hızlı tüketim ürünleri sektöründeki ilk ve en büyük yatırımı olarak Türkiye'den dünyaya yenilik ihraç eden bir 'global yenilik üssü' niteliğindedir” dedi. Kiğılı; Cezayir, İran, Mısır, Bulgaristan, Fas, Rusya ve Nijerya gibi girdiği pazarlarda markalarıyla liderlikte yarıştıklarını belirtti.



Yeni Şafak





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bebek bezi, temizlik kağıtları ve ev bakım ürünlerinde 12 markayla 100'e yakın ülkeye satış yapan Hayat Kimya, 100 milyon liralık yatırımla Ar-Ge Merkezi'ni yeniledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açılan merkez, şirketin "global yenilik üssü" olarak nitelendiriliyor. Hayat Kimya'nın İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, "70 araştırmacının çalıştığı bu merkezden dünyaya yenilik ihraç edeceğiz. Üç yıl boyunca yıllık Ar-Ge harcamalarımızı 2'ye katlayarak, globalleşme vizyonumuzda önemli mesafe kat edeceğiz. Yeni pazarlar Rusya ve Nijerya'ya odaklandık" dedi.


Sabah


Geri Dön