19 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi Diyadin projelerini hazırladı!

İzmit Belediyesi Diyadin projelerini hazırladı!

Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne danışman olarak görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ilçe için hazırladığı projeler yakında hayata geçecek.




Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne danışman olarak görevlendirilen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın Diyadin için hazırladığı projeler yakında hayata geçecek.


Başkan Doğan, Diyadin için kısa, orta ve uzun vadeli projeler hazırlamıştı. Kısa vadeli projelerden çorba çeşmesi, hizmet kapınızda, meslek edindirme kursları ve cepsinin hazır olduğu kaydedildi.


İzmit Ekibi 3 Gün Diyadin’de


Başkan Doğan, projelerin takip için İzmit Belediyesi’nden Yazı İşleri Müdürü Salih Güler, Kültür Müdürlüğü’nden Şaban Yazıcı, Yasemin Aksoy, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Hatice Kübra Okumuş ve İbrahim Akyüz’den oluşan bir ekibi geçtiğimiz hafta Diyadin’e göndermişti. İzmit ekibi 3 gün boyunca Diyadin’de incelemelerde bulunup projeleri son durumuyla ilgili olarak yetkililerle görüşmeler yaptılar.


2 Adet Çorba Çeşmesi


İzmit Belediyesi görevlileri, Diyadin’de kaldıkları 3 gün boyunca, buradaki belediye görevlileriyle yapımı tamamlanan ve yakında faaliyete geçecek 2 adet çorba çeşmesi, cep sineması, hizmet kapınızda, sosyal ve kültürel projelerin değerlendirmesini yaptılar. Yetkililer, biri Diyadin Devlet Hastanesi önünde diğeri de ilçenin en önemli meydanı olan ve her gün çok sayıda insanın köylerden gelip buluşma noktası olan Mal Meydanı’nda montajı tamamlanan çorba çeşmelerinden yaklaşık bin vatandaşın yararlanacağını söylediler. Diyadin Belediyesi’nin yanında yapılan 45 kişilik cep sinemasının da ilçenin ilk sineması olma özelliği taşıdığı kaydedildi.


Vatandaşlarla Yüz Yüze


İzmit Belediyesi’nin önemli projelerinden olan hizmet kapınızda projesinin bir benzeri de Diyadin’de hayata geçirildi. İzmit’ten giden ekip, Diyadin’de kurulan hizmet kapınızda ekibiyle ilçedeki evleri tek tek ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Belediye yetkililerince kapısı çalınıp istek ve şikâyetlerinin dinlenilmesi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Diyadin’li vatandaşlar “böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz. Devlet yetkilisi, evimize kadar gelip “bir isteğiniz var mı?” diyor. Hepsinden Allah razı olsun. Halimiz hatırımızı sormaları bile yeter” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.


Başkan Doğan’ın isteği ile hazırlanan meslek edindirme ve öğrenciler için etüt merkezlerinin hazırlığının da devam ettiği ve kısa süre içinde faaliyete geçeceği öğrenildi.



İzmit Belediyesi


Geri Dön