25 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi meclis toplantısı yapıldı!

İzmit Belediyesi meclis toplantısı yapıldı!

İzmit Belediyesi Şubat dönemi meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili İbrahim Elgin başkanlığında yapıldı.Meclis toplantısında, gündem maddeleri konuşuldu.



İzmit Belediyesi Şubat dönemi meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili İbrahim Elgin başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Belediyede 657 Sayılı Devlet memurları Kanununa tabi olarak çalışan memur personel için uygulanmak üzere "Disiplin Amirleri Yönetmeliği" ile ilgili madde komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.


Gündem maddelerinin ardından Ak Partili Belediye Meclis üyesi Zekeriya Özak söz alarak şunları söyledi: “11 yıldır Başbakanımızın görüş ve düşüncelerine harfiyen katılıyor ve uyguluyoruz. 2004 deki İzmit ile bugünkü durum ortadadır. Bu kentte göreve geldiğimizde 500 bin metrekare yeşil alan vardı. 11 yılın sonunda yeşil alan miktarı 17 milyon metrekareye çıktı. Dışarıdan gelenler bu farkı çok daha iyi görmektedir. Bu kent gri iken çevre düzenlemesiyle yemyeşil kent haline geldi.” “10 yıl öncesine göre sadece özel sektör 300 yeni okul binası yaptı. 50’lerde olan sınıf mevcutları yapılan yatırımlarla 30’lara düştü. Sosyal donatılar Başbakanımızın söylediği gibi arttırılarak büyük eğitim alanları kazandırıldı. Üniversite alanları oluştu. 4 tane özel üniversite alanı var. sağlık tesis alanlarında da 11 tane büyük Hastane 40 dan fazla sağlık ocağı yapıldı. Bütün bunlar planlamanın sonucunadır.”

“10 yıl önce bu kentten geçerken burnumuzu kaptığımız bir şehirde yaşıyorduk. 10 yıl önce atık suların yüzde 80’i denize akıyordu. Denize küsmüş yaklaşamıyorduk. Suyu bardakta yeşili saksıda görmeye alışmıştı. İnsanımızı denizle buluşturduk. Dev arıtma tesisleriyle 10 adet arıtma tesisiyle atıkların yüzde 90’ı arıtılarak denize akıtılıyor. Hedef yüzde 100 arıtmaktır. Kentimiz çok daha yaşanabilir insanların mutlu olduğu yaşamaktan haz alınan bir kent haline geldik. Kentimizin geleceği çok daha iyi olacaktır.” Toplantıda söz alan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut ise, Cemevlerine her zaman destek olduklarını, Alevi vatandaşlarla her ortamda birlikte olup acılarını da sevinçlerini de paylaştıklarını söyledi.


Milliyet


Geri Dön