19 / 04 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekli!

İzmit Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekli!

Bakanlar Kurulu'nun riskli alan ilan ettiği İzmit Cedit Mahallesi'nde gayrimenkul değerleme çalışması ve anket tamamlandı. Ankete katılanların yüzde 99'u kentsel dönüşümün gerekli olduğunu, muhatap olarak da İzmit Belediyesi'ni görmek istediğini belirtti.



Bakanlar Kurulu'nun riskli alan ilan ettiği İzmit Cedit Mahallesi'nde zemin etüt çalışması ve gayrimenkul değerleme çalışması ve anket tamamlandı. Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede sağlıksız ve güvensiz yapı stokunun yenilenmesi amacıyla riskli bölge ilan edilen Cedit Mahallesi'nde İzmit Belediyesi tüm imar çalışmalarını tamamladıktan sonra bölgenin planlaması, Avam Projesi'nin yapılması, dönüşüm modelinin belirlenmesi, hak sahiplerinin belirlenmesi çalışması yapılacak. 


Yaklaşık 126 hektarlık Kentsel dönüşüm alanında 522 adet bina, 1145 daire ve 408 adet parselde dönüşüm yapılacak. İkinci aşamayı yapan Belde Planlama ve Mimarlık Şirketi, mahallede hak sahipleri ile yaptığı ankette kentsel dönüşüm adına sevindirici sonuçlar çıktı. Yapılan ankette; kentsel dönüşümün yapılacağı bölgede oturanlar yaşadıklarını mahallenin en önemli sorununun çarpık kentleşme ve dar yollar (ulaşım sıkıntısı) olduğu ortaya çıktı. Hak sahiplerinin yüzde 80'ni konutların yenilenmesini istediği ankete katılanların yüzde 99'u kentsel dönüşümün gerekli olduğunu, muhatap olarak da İzmit Belediyesi'ni görmek istediğini belirtti. Zemini sağlam çıkan Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm bölgesinde bu yılı sonunda hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerinin yapılacağı açıklandı. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön