28 / 03 / 2024

İzmit Cephanelik Mescidi açıldı!

İzmit Cephanelik Mescidi açıldı!

İzmit Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine kısa bir süre önce yapımını tamamladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit açıldı.



İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik Mesire alanına yapılan mescidin açılışını Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan gerçekleştirdi İzmit Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine kısa bir süre önce yapımını tamamladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit açıldı. İzmitlilerin haftanın her günü büyük ilgi gösterdiği cephanelik mesire alanındaki mescit bölgenin doğal yapısına uygun şekilde yapıldı. Yaklaşık 60 metrekare büyüklüğünde bayan ve bayanların ayrı alanlarda namaz kılabilecekleri mescitle birlikte abdest almak için şadırvanda bulunuyor. 


"MESCİT ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ"

Açılış sonrası lasa bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkam Dr. Nevzat Doğan, "Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Cephanelik alanım önemsiyoruz. Burada gerek spor kompleksimizle, gerek kadın yaşam merkezimizle, piknik alanlarımızla bir dönüşüm başlattık. Bu alam olabildiğince değerlendiriyoruz. Aile Rehberlik Merkezi mizin de tamtamım yaptık. Şimdi Mesire alanımızı bitirdik, 2. Etaba başladık. 2. Etap içerisinde ki çalışmalarımızdan bir tanesi de mescitti" ifadelerini kullandı. 


"HALKIMIZ CEPHANELİK MESİRE ALANINI SEVDİ

Mescidin bölge için ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Doğan,"Özellikle yazın gördük İd hallamız burayı çok sevdi. Şuanda özellikle 2. Etapta mevcut piknik alanlarım 3-4 katına çıkartıyoruz. Yürüyüş yollan parkuru, çocuklar için ilave sportif faaliyetler, tırmanma duvarı gibi çalışmalar yapıyoruz. 

Mescit onun bir parçasıydı. Buradaki kafe restoranımız açıldıktan sonra buradaki sosyal yararlanma arttı. Bu eksikliği giderdik. Vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Kocaeli Bizim Yaka 


Geri Dön