16 / 04 / 2024

İzmit İçkale'de turizm ve ticaret merkezi yapılıyor!

İzmit İçkale'de turizm ve ticaret merkezi yapılıyor!

İzmit İçkale'nin Orhan, Hacıhasan, Veli Ahmet, Akçakoca ve Kozluk mahallelerini turizm ve ticaret merkezi yapılıyor. İçkale'de yapılacak olan merkezin koruma imar planı değiştirildi.



İzmit içkale ticaret ve turizme açılıyor. Orhan, Hacıhasan, Veli Ahmet, Akçakoca ve Kozluk mahallelerini turizm ve ticaret merkezi yapacak olan koruma imar planı değiştirildi 


MECLİSTEN GEÇTİ


Büyükşehir'in geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında Orhan, Hacıhasan, Veli Ahmet, Akçakoca ve Kozluk'taki koruma amaçlı imar planında revizyon yapıldı. Daha önce tarihi bölge olması nedeniyle çivi dahi çakılmayan bölgede yeni plan ile önemli değişikliklere gidildi. 


KADERİ DEĞİŞECEK


Revizyon, İçkale olarak bilmen geniş bir alanın kaderini değiştirecek. Tarihi bölgede yapılacak tescilli ve tescilsiz yapılar; pansiyon, öğrenci yurduna, butik otele, lokantaya, kafeteryaya ye perakende ticari birimler olarak kullanılabilecek. Bölgede hali hazırda 200 tescilli bina bulunuyor. 


KORUYACAĞIZ


Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, 8 bin yıllık geçmişe sahip bu kentin değerlerinin korunarak geleceğe taşınmasında önemli adım atıldığını kaydetti Bölge halkının talebi ile revizyon yapıldığını belirten Özak, "Tarihin içinde yaşarken aynı zamanda onu koruyacağız" dedi.



Süriye ÇATAK TEK/Demokrat Kocaeli


Geri Dön