24 / 04 / 2024

İzmit Kabaoğlu'nda şuyulandırma çalışmaları tamamlandı!

İzmit Kabaoğlu'nda şuyulandırma çalışmaları tamamlandı!

Kabaoğlu bölgesinde 404 hektar alanda imar planlarının ardından yapılan şuyulandırma çalışmaları askıya çıktı. İtiraz sürecinin ardından tapular dağıtılacak ve bölgede 50 bin nüfusa hitap edecek yeni şehrin adımları atılacak.



İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz Kabaoğlu Üçtepeler, Sarıcalar’da ve Kabaoğlu Merkez’de imar planlarını tamamlandıktan sonra başlattığı şuyulandırma çalışmaları da tamamlandı. Dün itibariyle askıya çıkan çalışmada itirazlar sona erdikten sonra bölgenin yerleşime açılması ile ilgili son şekli verilecek. Kabaoğlu Üçtepeler’de 115, Kabaoğlu Sarıcalar’da 170 ve Kabaoğlu Merkez’de 119 hektar olmak üzere toplam 404 hektarlık alan şuyulandırılarak Gelişme Konut Alanı haline getirildi. Akpınar bölgesinde ise şuyulandırılan 60 hektar alan ile ilgili itiraz süreci ise devam ediyor.


TAPULAR DAĞITILACAK


Sanayinin yoğun olduğu İzmit’e yaşanan göç ve doğal nüfus artışı nedeniyle kent merkezindeki nüfus yoğunluğunu kent dışına çıkarmak için İzmit Belediyesi, Kentsel Gelişim alanlarında çalışmaları bitiriyor. Arızlı’da yapılan şuyulandırma çalışmalarında tapular dağıtıldıktan sonra sıra Kabaoğlu köyü bölgesine geldi. 404 hektar alanda yapılan şuyulandırma çalışması sonuçlandı ve askıya çıktı. Askı sürecinde vatandaşların itirazları alınacak ve itirazlar değerlendirildikten sonra son karar verilecek. Kentsel gelişim alanı olan bölgede itirazların ardından tapular dağıtılacak. 


2,5 KATLI EVLER YAPILACAK


Tapular dağıtıldıktan sonra bölgede yaşayan vatandaşlar imar planında belirlenen katlarda evlerini yapabilecek. Bölgede yapılan çalışmada 2,5 katlı evlerin yapılmasına izin verildi. Kent merkezinden kopmadan, kent merkezinin sıkışık ve yoğun yaşamına alternatif olacak bölge rahat bir yaşam alanı olarak planlanıyor. Villa tarzı olacak evlerin önünde kendilerine ait bahçeleri olacak. Bu tarz evlerle çekim alanı haline gelmesi beklenen bölgede önümüzdeki süreçte 50 bin kişilik bir nüfus planlanıyor. Adeta yeni bir ilçenin oluşacağı 404 hektarlık alanın yüzde 40’ı ise yeşil alan ve kamu alanları olacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön