07 / 05 / 2024

İzmit Kandıra' da arsa fiyatları yükseldi!

İzmit Kandıra' da arsa fiyatları yükseldi!

Yeşilova ve Kandıra yolu çevresindeki arsalar, şimdilerde fiyatları katlanarak satışa çıkarılıyor İzmit Kandıra yolu üzerinde, Yeşilova ışıklarından sonra Mini Köşk Köftecisi'ne kadar olan bölgenin bir bölümü imara açıldı.



Daha önce bu bölgede hiçbir yerleşim ve ticaret yapılmıyordu. Yol üzerindeki arsalar, imarın açılmasıyla ve aynı zamanda ticaretin bu bölgeye kayması beklentisiyle değer kazandı. Birkaç yıl öncesine kadar yüzüne bile bakılmayan yerler, şimdi yatırımcıların gözdesi olmaya başladı. 


BU KADAR EDER Mİ? 

Bölge yeni imara açılmasına karşın, arsalar satışa çıkarılmaya başladı. Nedendir bilinmez ama fiyatlar hiç de yabana atılacak gibi değil. Gerçi kar adedi 5-6 kata kadar olan imar izinli arsalar var. İlk bakışta imar izinlerinin avantajları düşünülmesine karşın, bölgenin şu anda bu fiyatlara reel olmadığını söyleyebiliriz. 

Dolayısıyla şu anda bu fiyatlara arsalara alıcı bulunması oldukça güç. 


METREKARESİ 2 BİN 200 TL 

Bölgede metrekare fiyatlar bin TL'den başlıyor, yola cepheli arsalarda fiyatlar 2 bin 200 TL'ye kadar çıkıyor. 2 bin 500 metrekare yola cepheli bir arsa, 5 milyon TL'ye satışa sunulmuş. Bu rakamları kimler ve neye göre belirliyorlar bilemeyiz ancak konunun uzmanları fiyatların yüksek tutulmasının sebebinin, henüz bedellerin oturmamasından kaynaklandığını, değerlerin kulaktan dolma bilgilerle belirlendiğini ifade ediyor. 


GERÇEK DEĞERLER ORTADA 

Yol kenarı veya içlerde yeni imarlarla satılığa çıkarılan arsaların değerleri belli. 

Bu değerlerin yüksek olduğunu bile bile "Ya tutarsa?" mantığıyla satışa çıkarmak, bölgenin hızlı gelişmesini de engeller. Bu yol üzerinde, bu fiyatlara yatırımcı gelmesi oldukça zor. Yatırımcı maliyetlerine bakar, eğer maliyetleri yüksek ve risk taşıyacaksa yatırımcı endişe taşır ve başka bölgeye girer. Şu anda yaşananlarda bu olduğunu söyleyebiliriz. 


YAHYA KAPTAN BENZETMESİ 

Fiyatların yüksek olmasının bir başka sebebiyse; Yahya Kaptan ile İzmit-Kandıra yolu üzerindeki otel ve ticari işletmelerinin büyük değer kazanması, buna paralel uzun vadede Yeşilova'nın da büyük prim yapacağı beklentisi gösterilebilir. Bu bir beklenti ama zaten çok uzun vadede olacak, yeni keşfedilmiş bir şey değil. Önemli olan şu anda beklentinin fiyatlara aşırı yansımış olması. Benzetme doğru ama süre yanlış! 


FİYATLARI TAKİP EDİN 

Bizler şu anda bu fiyatların yüksek olduğu, buraya yapılacak yatırımın arsa maliyetlerinden dolayı yeteri kadar kar getirmeyeceğini düşünüyoruz. Bu fiyatlar çok kısa sürede buralara geldi. 

Tavsiyemiz, fiyatları yakından takip edin ve bölgeye farklı bir gözle bakın. Sadece bir benzetmeyle fiyatların suni şişmesinin sonucunda bir çok hatalı yatırımlar yapıldığını da biliyor ve duyuyoruz. Bu tarz ciddi yatırımlar kulaktan dolma bilgilerle yapılmadığını da bilmeniz gerekiyor. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön