19 / 04 / 2024

İzmit Kent'te 195 TL taksitle!

İzmit Kent'te 195 TL taksitle!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kent 3. etap çalışmaları kapsamında 700 yeni konut yapacaklarını belirtti.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'İzmit Kent 3. etap çalışmaları kapsamında 700 yeni konut yapacaklarını belirterek, 'Bu konutların 1 1 ve 2 1 dairelerini aylık yalnızca 195 TL taksitle satışa sunuyoruz. Vatandaşlarımız kira öder gibinin de ötesinde, beyaz eşya taksiti öder gibi ev sahibi olacak' dedi.
Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, 'Evsizler İçin Ev Projesi' kapsamında yapımına başlanan 700 konutluk İzmit Kent 3. Etap evlerinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, evin 'hayat' olduğunu, hayatın merkezinin ise ev olduğunu, ev sahibi olunmasını bu nedenle çok önemsediğini söyledi.

Meselenin sadece kiradan kurtulmak olmadığını, aynı zamanda bir mekana 'kök salmak' olduğunu belirten Karaosmanoğlu, Kocaeli'nde istisnasız her ailenin ev sahibi olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

'5 yılda  TOKİ  ve Kent Konut eliyle 16 bin 700 konut inşa ettik. Bunlardan bir kısmının yapımı sürdürülüyor. Estetik, sağlam ve kullanışlı konutlar yapmaya başladık. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 200 evi yıkıp yenilerini yaptık ve sahiplerine 16 ay gibi kısa sürede teslim ettik. Her gelir grubundan vatandaşımıza hitap eden evler yaptık. Erenler ve Cedit mahallelerinde sosyal konutlar, Karamürsel'de konaklar yaptık. Şehrin dört bir yanında birbirinden farklı bir dizi projeyi hayata geçirdik. Tüm bu konutların değişmez ortak özelliği vardı, o da hepsinin üstün kaliteli oluşuydu.'

Kocaeli'nde konut standartlarını yükselttiklerini belirten Karaosmanoğlu, İzmit Kent'in 3. etabıyla ilgili şu bilgileri verdi:

'İzmit Kent 3. etap çalışmaları kapsamında 700 yeni konut yapacağız. Bu konutların 1 1 ve 2 1 dairelerini aylık yalnızca 195 TL taksitle satışa sunuyoruz. Vatandaşlarımız kira öder gibinin de ötesinde, beyaz eşya taksiti öder gibi ev sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde Yuvacık'ta 600, Yeniköy'de 424 konut yapacağız. Bu projelerle ilgili çalışmalarımız da son sürat devam ediyor. Artık Kocaeli'nde ev sahibi olmak hayal değildir. Bu hayalleri gerçekleştirmek için yola çıktık.'

KONUTLAR 16 AYDA TESLİM EDİLECEK

Kent Konut AŞ Genel Müdürü Mustafa Bayraktar ise İzmit Kent 3. etabında konutların tip ve ödeme koşullarıyla ilgili bilgi verdi.

Mustafa Bayraktar, 77 metrekarelik 484 daireden oluşan E (2 1) ve 58 metrekarelik 216 daireden oluşan N (1 1) olmak üzere iki tip konut üreteceklerini bildirdi.

Bayraktar, 16 ayda teslim edilecek konutların ödeme planıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

'Tüm tip konutlar için 500 TL ön kayıt bedeli alınmaktadır, E tipi konutlarda 88 adet zemin kat bulunmakta, kuranın ardından hak sahipleri 2 bin 900 TL'lik peşinatı ve 290 TL'lik ilk taksiti ödeyerek konut almak için ilk adımını atmış olacak. Hak sahipleri bu konutlar için 9 bin 700 TL'lik peşinatın kalanını 6 ve 12 ay sonra 3 bin 400'er TL'lik taksitlerle ödeyebilecek. Aynı tip konutların normal katlarında ise hak sahipleri 13 bin 700 TL'lik peşinatını 3 taksitte ödeyebilecek ve 120 ay vadeyle aylık 340 TL taksitle konut sahibi olabilecek.'

UYGUN FİYATA KONUT

Bayraktar, projelerinde alt gelir grubuna yönelik ise 58 metrekarelik 1 1 daireler inşa edeceklerini, 500'er TL ödeyen ve kurada hak sahibi olan kişilerin 3 taksitte 5 bin 100 TL peşinat ve 120 ay vadeyle 195 TL taksit ödeyerek bu konutların zemin katına sahip olabileceğini, hak sahiplerinin bu tip konutların normal katlarına ise 7 bin 300 TL'lik peşinat ödeyerek ve 260 TL taksitle sahip olabileceğini sözlerine ekledi.

Geri Dön