29 / 03 / 2024

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü büyük ölçüde tamamlandı!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü büyük ölçüde tamamlandı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatını gezdi.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı gezisinde Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Başkan Dündar’a hem otoyolun hem de Körfez Geçiş Köprüsü’nün teknik özellikleri ve çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgiler veren yetkililer, “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde 12, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 olmak üzere toplam 14 betonarme viyadükte çalışmaların devam ettiği projede, Gebze-Bursa arasındaki 6 adet viyadük tamamlandı” dedi.

Projenin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmalarında aralıksız sürdüğünü belirten Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilisi“Toplam uzunluğu 2 bin 682 metre, orta açıklığı ise bin 500 metre uzunluğunda olacak olan köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile bir saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilen İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nü 2016 yılı Mart ayında hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Bursa için çok büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bağlantı yollarının önemli bir kısmı Osmangazi sınırlarında yer alan otoyol çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü de büyük ölçüde tamamlanmış. Ulaşıma açıldığında şu an 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saatte ineceği ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması hedefleniyor. Ülke ekonomisi açısından çok büyük bir rakam. Otoyol projesinde gelinen nokta, kentimiz adına bizleri sevindirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön