24 / 04 / 2024

İzmit Körfez Köprüsü trafik kontrol teknolojisini Siemens yapacak

İzmit Körfez Köprüsü trafik kontrol teknolojisini Siemens yapacak

Siemens, İstanbul ve İzmir’i bağlayan otoban projesinin bir parçası olarak inşaa edilecek altı şeritli İzmit Körfez Köprüsü’nün trafik kontrol teknolojisini yapacak



İstanbul-İzmir arasında yapılan 420 kilometrelik otoban, iki şehir arasındaki mesafeyi 8 saatten 4 saate indirecek ve dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsüne sahip olacak.


Siemens, dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsünün, trafik kontrol sistemleri, tüm elektrik ve elektromekanik sistemlerinin geliştirilmesi, kurulumu ve faaliyete geçirilmesinden sorumlu olan ana yüklenici konumunda olacak.


Siemens bu hizmetleri, projenin altyapı işlerini yapacak olan Japon şirketi IHI Altyapı Sistemlerine verecek. Yaklaşık 17 milyon euro değerindeki projenin faaliyete geçme tarihi 2015 olarak planlanıyor.

Siemens, Türkiye'de, Marmara Denizi'nin doğu kısmındaki, neredeyse üç kilometrelik otobanı, en son trafik kontrol teknolojileri ile donatıyor. Bu anlaşma dahilinde, trafik kontrol ve izleme sistemi, iletişim ve kamera sistemleri, enerji altyapısı, aydınlatma  ve havalandırma gibi sistemler sunulacak. Ana yapıyı entegre operasyonların yürütüleceği trafik kontrol merkezi oluşturacak. Trafik kontrol sistemi, kontrol merkezinde tüm işlem ve trafik verilerini toplayarak, trafik akışını yönlendirecek ve otobanda köprü bölgesindeki durumu izleyecek. Operasyon ise, köprü üzerindeki aydınlatma, havalandırma, enerji iletim ve dağıtım konularından sorumlu olacak.


Deprem riski  için özel izleme sistemi


İzmit çevresindeki bölgenin, deprem riskinin olması sebebiyle, köprü özel izleme sistemleriyle takip edilecek. Entegre sismik sensörler, altyapının stabilitesini izleyip, bileşenlerin ve binaların durumu ile ilgili veriyi sürekli olarak sağlayacak, her türlü hasar ya da hareket, erken tespit edilip raporlanabilecek. 


Siemens, aynı zamanda, Türkiye' deki yeni bina için kamera görüntüleme teknolojisi ve acil durum çağrı kontrol merkezleri gibi teknik altyapılar için de ürün ve çözümler sağlacak. Aynı zamanda, köprü, tabliye ve hava trafiği için komple aydınlatma sistemlerinin yanında, kirişler, kablolar ve pilonlar için nem kurutucu sistemler de sunacak.  Kurulacak SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) merkezi sistemin izlenmesi ve kontrolünde kullanılacak.


Köprünün ve İstanbul-İzmir arası 420 kilometrelik otoyolun inşası, Türkiye' deki şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük otoyol projesinin bir parçası. Yeni altı şeritli köprü, iki şehir arası seyahat süresini sekizden dört saate indirecek. Yeni otoban, aynı zamanda, İstanbul içerisindeki şehir trafik yoğunluğunu da azaltacak. Yeni otoban, trafiği İstanbul banliyö bölgelerine çekecek ve şehir merkezi trafiğini rahatlatacak.



Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü (Münih, Almanya), yaklaşık 87.000 çalışanıyla, metropol alanları ve altyapıları için sürdürülebilir teknolojiler sunmaktadır. Sunduğu hizmetler içerisinde, entegre ulaşım çözümleri, bina ve güvenlik teknolojileri, enerji dağıtımı, akıllı şebekeler uygulamaları, alçak ve orta gerilim ürünler mevcuttur. Sektör, Raylı Sistemler, Ulaşım ve Lojistik, Alçak ve Orta Gerilim, Akıllı Şebekeler ve Bina Teknolojileri Bölümlerini içerir. Daha fazla bilgi için: http://www.siemens.com/infrastructure-cities

Siemens Ulaşım ve Lojistik Bölümü (Münih, Almanya, yolcu ve yük taşımacılığını iyileştirmek üzere müşterilerine sistem ve çözümler sağlar. Bölüm, uluslararası trafik, nakliye ve lojistik çözümlerini komple sunar. Bunun içerisinde, demiryolu otomasyonu, altyapı lojistiği, akıllı trafik sistemleri, lojistik ve  elektrikli ulaşım sistemleri için altyapı geliştirme teknolojileri bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi için: http://www.siemens.com/mobility-logistics



Geri Dön