20 / 04 / 2024

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.



433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde köprüde tabliyelerin montajı tamamlandı. 35 metre 93 santim genişliğinde 113 tabliyenin montajı tamamlanırken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4’üncü asma köprüsü oldu.


Köprünün ayaklarının bulunduğu Kocaeli Dilovası ile Yalova Hersek Burnu’nda bulunan şantiyelerde hummalı çalışmalar devam ederken, köprünün Mayıs ayında ulaşıma açılması planlanıyor.


Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3’er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak. Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.


Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılması beklenirken, Dilovası’nda köprünün çevresindeki yollarda da bakım çalışmaları yapıldı.


Hürriyet





Bu haber  Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Körfez çevresindeki iller arasındaki yol farkını aza indirecek İzmit Körfez Geçişi Projesi için tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek


Çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750'ye yakın kişinin çalıştığı Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabya konularak iki yaka birleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü yapılacak törene gelmesi bekleniyor. Mayısta kullanıma sunulacak köprü, dünyanın sayılı örnekleri arasında yerini alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla yapılacak tören, tarihi anlara sahne olacak. İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, trafiği rahatlatırken, zamandan da kazandıracak. Son tabyanın yarın yerleştirilmesi sonrası son çalışmalar yapılarak, köprünün mayıs ayında hizmete açılması öngörülüyor.

 

Yakıt tasarrufuna katkı

İzmit Körfez Geçişi Projesi'nin toplam maliyetinin 6.3 milyar Doları bulacağını belirten yetkililer, halen projede 7 bin 918 kişinin çalıştığını bildirdi. Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde, "Bölünmüş yollarda sadece bir yılda zaman ve yakıttan elde edilen tasarruf 16 milyar TL'yi aştı. Karayollarına son 10 yılda ortalama yıllık 15.5 milyar TL harcandı” bilgisini vermişti.


Yeni Şafak






Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ardından İzmit Körfez Geçişi'nde de son tabliye yarın yerleştirilecek. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katılacak.


Hükümetin çılgın projeleri arasında bulunan İzmit Körfez Geçişi Projesi’nde 'gövde gösterisi' zamanı. Körfez çevresindeki 4 saat süren yolculuğu 4 dakikaya düşürecek İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabyası yarın devletin zirvesini buluşturacak törenle konulacak. Mayıs ayında hizmete açılması beklenen köprü, dünyanın sayılı örnekleri arasında yerini alacak. 


Devletin zirvesi orada


Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı’ndaki 3. Köprü’ye son tabliyenin konulması büyük yankı yaratmıştı. Bu kez bir başka dev proje olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’ne son tabliye törenle yerleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla yapılacak özel tören, tarihi anlara sahne olacak.


4 saat değil, 4 dakika


EN büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada dördüncü olacak İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, zamandan da kazandıracak. Körfez’i geçmek için 4 saat süren yolculuk, 4 dakikaya düşecek. Son çalışmaların ardından köprünün mayısta hizmete açılması bekleniyor.


Toplam maliyeti 6.3 milyar dolar


İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin toplam maliyetinin 6.3 milyar doları bulacağını belirten yetkililer, projede 7 bin 918 kişinin çalıştığını bildirdi. Dev projeler, on binlerce kişiye istihdam yaratması bakımından da önemli rol üstleniyor. 


Akşam



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Yalova Altınova- Orhangazi Karsak Kavşağı arasındaki 42 kilometrelik bölümü 21 Nisan'da trafiğe açılacak.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, proje adı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Gebze Orhangazi kesimi, Altınova kavşağı ve Orhangazi Bursa kesimi başlangıcı olan Karsak kavşağının trafiğe açılmasını onayladı. Ekonomi Bakanlığı’nın 16 Nisan’da yayınlanan Resmi Gazete’deki ilanda belirtilen bölgelerin, 21 Nisan Perşembe gününden itibaren trafiğe açılacağı duyuruldu.


Resmi Gazete’de, otoyolun belirlenen kesimlerinde uygulanacak kurallar da sıralandı. Yolda otobanlardaki hız ve kurallar aynen geçerli olurken, Samanlı Tüneli’nden tehlikeli madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyeceği belirtildi.


42 kilometrelik Altınova-Karsak Kavşağı arasındaki otoyolda 4 kavşak bölgesi, 3 bin 500 metrelik iki tüp şeklindeki, Türkiye’deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tüneli bulunuyor.


Ocak ayında tamamlanan, ancak Bakanlığın onayını bekleyen otoyolun açılmasıyla Bursa’dan İstanbul istikametine seyahat eden araçlar, Orhangazi ve Yalova’yı görmeden Samanlı Dağlarının altından direk Altınova’ya ulaşacak. 


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçinin çalıştığı Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yaka birleşti


İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü'ne son tabliye konularak iki yaka birleşti.

 

DÜNYANIN 4. EN BÜYÜĞÜ

 

Bin 550 metre genişliği ile dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü'nün yer aldığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nde ayrıca 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 5 otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer alıyor. Köprünün Mayıs ayı sonunda ulaşıma açılması bekleniyor. Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.


Vatan



Haber Sultanbeyli Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;



Türkiye tarihi bir ana daha şahitlik yapıyor. 2 bin 682 metre uzunluğundaki İzmit Körfezi Asma Köprüsünün tüm tabliyeleri koyuldu ve köprü birleşti. 433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümünü oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde köprüde tabliyelerin montajı tamamlandı. 35 metre 93 santim genişliğinde 113 tabliyenin montajı tamamlanırken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü oldu. Köprünün ayaklarının bulunduğu Kocaeli Dilovası ile Yalova Hersek Burnu'nda bulunan şantiyelerde hummalı çalışmalar devam ederken, köprünün Mayıs ayında ulaşıma açılması planlanıyor. Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3'er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak. Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçiş süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması beklenirken, Dilovası'nda köprünün çevresindeki yollarda da bakım çalışmaları yapıldı.



Sultanbeyli Belediyesi



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olacak İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ne son tabliyesinin montajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılması beklenen törenle yapılacak.

İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecekGebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçiş Köprüsündeki çalışmalarda sona gelindi.


İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.


Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.


Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan  Ankara  yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir Çevreyolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı'nda son buluyor.


252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprünün, kuzey ve güney ankraj bloklarının yüzde 99,5'i tamamlandı.


Köprüye 21 Nisan Perşembe günü son tabliyenin montajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılması beklenen törenle yapılacak.


Montaj çalışmalarının ay sonunda tamamlanması, üst yapı imalatları (izolasyon ve asfalt yapılması) ve diğer imalatların bitirilmesiyle köprünün mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor.


Sabah




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü düzenlenecek törene katılması beklenirken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.


433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümünü oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde köprüde tabliyelerin montajı tamamlandı.


Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3'er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak. Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Yani bugünkü kurla yaklaşık 120 lira.


Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması beklenirken, Dilovası'nda köprünün çevresindeki yollarda da bakım çalışmaları yapıldı.



Cumhuriyet



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yerleştirilecek.


Köprünün mayıs ayında hizmete açılması planlanıyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun en kritik parçası olan Körfez Geçiş Köprüsü önemli bir ulaşım koridoru oluşturulmasını sağlayacak. 11.4 milyar liraya mal olan otoyol projesinin ekonomik etkisinin 27 milyar lirayı bulması bekleniyor.


4 SAATE İNİYOR


Daha önce 4 saatte geçilen körfez çevresi yolu, köprünün devreye girmesiyle 4 dakikaya inecek. Toplam uzunluğu 2 bin 682 metre olan dev köprünün iki kulesinin arasındaki mesafe 1550 metre. 36 metre genişliğe sahip köprüde 3 gidiş, 3 dönüş olmak üzere toplam 6 şerit bulunuyor. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Köprü, İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin de en önemli geçiş noktası. Toplam 113 tabliyesi bulunan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün maliyeti ise 6.3 milyar doları buluyor. Projenin 27 milyar liralık faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.


Star


Geri Dön