28 / 03 / 2024

İzmit Körfezi'ne yeni bir köprü yapılacak!

İzmit Körfezi'ne yeni bir köprü yapılacak!

(İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi Çevre ve Sosyal Etki Değerlendirmesi Bilgilendirme Süreci başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...



T.C. Ulaştırma Bakanlığı - Karayolları Genel Müdürlüğü, Gebze ile (İzmit Körfezi’nin kuzeyinde)  İzmir  arasında yapılacak yeni otoyolun inşaatı ve işletilmesi için Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş.’yi (OYİAŞ) yakın zamanda görevlendirildi. Planlanan yol güzergahı aşağıda gösteriliyor.

Güzergah, İzmit Körfezi’nde yapılacak yeni bir köprüyü de kapsıyor.

OYİAŞ, çevresel ve sosyal politikaları uyarınca, projenin önemli etkilerini ve bu etkileri önlemek ve/veya azaltmak için gerekli önlemleri belirlemek amacıyla projeye özel bir Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) çalışmasının gerçekleştirilmesine karar verdi.

OYİAŞ, bu amaç doğrultusunda, ÇSED çalışmasını yürütmek ve alınması gereken önlemleri belirlemek üzere Environmental Resources Management (ERM) ve ELC Group bünyesindeki yabancı ve Türk danışmanlardan oluşan bir ekibi görevlendirdi. ÇSED çalışmasının sonuçlarının 2011 yılı içerisinde yayınlanması planlanıyor.

Bu bilgilendirme süreci, geniş bir paydaş (Planlanan yol güzergahı üzerinde veya yakınında ikamet eden halk, yerel işletmeler, devlet kurumları, sivil toplum örgütleri ve proje ile ilgilenen herkes) katılım programının ilk adımıdır. Paydaş katılım programı, yeni otoyolun detaylı tasarımı, inşası ve işletilmesi süresince devam edecektir. 

http://www.csedgebzeizmirotoyolu.com/

 


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön