29 / 03 / 2024

İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Okulu'nun temeli atıldı

İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Okulu'nun temeli atıldı

Nihat Ergün, Nuh Çimento Vakfı tarafından Kocaeli'nin Yenidoğan Mahallesi'nde yaptırılacak İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Okulunun temel atma törenine katıldı. Ergün, "İlim için, eğitim i&cce



Nihat Ergün, Nuh Çimento Vakfı tarafından Kocaeli'nin Yenidoğan Mahallesi'nde yaptırılacak İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Okulunun temel atma törenine katıldı.

Bakan Ergün, törende yaptığı konuşmada, söz konusu okulun "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde yaptırılacağını ve iyi bir işbirliği örneği olduğunu belirtti.

Bakan Ergün, şunları söyledi:

"İlim için, eğitim için engel tanımayan bir dönemi başlatmış mbulunuyoruz. Efendim 'bütçe imkanları yetersiz.' O zaman bütçeyi yeniden gözden geçiririz. Bugün olduğu gibi son 6-7 yıldır olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinin birinci sırasına eğitim oturur. 6-7 yıldır kamu kaynaklarının en önemli payı eğitime ayrılmaktadır. Türkiye'nin bütçesinde artık bir numaralı yerdedir. Bunlar da yetmiyor, o zaman yerel kaynakları, sorumluluk sahibi, sadece üretim yapan, ihracat yapan bir adam olarak görmediğimiz iş adamlarını sosyal sorumluluk projelerine katarız. İnsanımızda kendisinden kaynaklanan birtakım engeller var. O engelleri de tanımayız. Ne engel varsa onu aşacak güç de var, onu aşacak imkan da var. İşte bu okul onu aşacak gücü ve imkanı bizim önümüze koyan çok özel nitelikli bir okul. Hiçbir çocuğumuzun, yavrumuzun herhangi bir engel nedeniyle eğitiminin aksamasını mistemiyoruz. Herkesin eğitim görmeye hakkı vardır ve o hakkı kapısına kadar getirmek için onu alıp o hakkını yanına kadar getirmek için el birliğiyle gayret göstermek mecburiyetindeyiz. O el birliğini, iş birliğini burada en güzel şekilde görüyoruz."

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise Kocaeli'nin artan nüfusuna paralel olarak derslik ihtiyacının da arttığını ifade etti. Çocuklara fiziki şartları uygun okul yaptırmak zorunda olduklarını belirten Sözer, bu anlamda Nuh Çimento Vakfı'nın eğitime yaptığı katkının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından okulun temeli Bakan Ergün, Vali Sözer, Nuh Çimento A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu ile bir öğrenci tarafından butona basılarak atıldı.

Ergün, Şahinoğlu'na Valilik adına bir vazo hediye etti.

Yaklaşık 5 bin metrekare alana inşa edilecek 16 derslikli okulun, gelecek eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor. Okulun 3 milyon TL'ye mal olacağı tahmin ediliyor.
AA


Geri Dön