25 / 04 / 2024

İzmit pazarı yeni yeri için çalışmalar devam ediyor!

İzmit pazarı yeni yeri için çalışmalar devam ediyor!

İzmit Perşembe Pazarı, Doğu Kışla Parkı’ndaki yeni yerine en az 1 buçuk yıl daha taşınmayacak. Pazarın yeni yeri için proje çalışmaları devam ediyor.



İzmit Perşembe Pazarı, Doğu Kışla Parkı’ndaki yeni yerine en az 1 buçuk yıl daha taşınmayacak. Pazarın yeni yeri için proje çalışmaları devam ediyor


İzmit’in tarihi pazarı olan Perşembe Pazarı’nın önümüzdeki 1 buçuk yıl boyunca mevcut yerinde kurulmaya devam etmesi bekleniyor. Daha önce, pazarın alanın değiştirmek isteyen belediye ve pazarcılar arasında bu konuda ciddi sürtüşmeler yaşanmıştı. Sorun,  pazarcıların Doğu Kışla Parkı karşısındaki boş araziye taşınmayı kabul etmeleriyle noktalanmıştı. Parkın karşısındaki yeni alanda pazarcıların kullanımı için otoparkın da yapılacak projenin detayları üzerine görüşmeler ise devam ediyor.

 

HEMEN TAŞINAMAYIZ

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, yaklaşık bir buçuk yıl sonra yeni yere taşınabileceklerini kaydetti. Serim, “Yeni yere otopark yapılacak. Hemen taşınamayız oraya. Geçen görüştük Büyükşehir Belediyesi’yle.  Proje yapılıyor. Şu anda proje aşamasında. O alanı kötü kullanmak istemiyoruz. Üzeri pazar yeri olacak altı otopark olacak. Yoksa başka türlü biz orada yer bulamayız” diye konuştu.

 

TAHMİNEN 1 BUÇUK YIL

Başkan Ahmet Serim, yeni yerin müşteri kaybına sebebiyet vermeyeceklerine de inandıklarını vurgulayarak, “İki yer arasında büyük bir fark olmaz. Zaten orayı bunun için istedik. Bizim acelemiz yok” ifadelerine yer verdi. Diğer yandan Serim, yeni pazar yerine taşınmalarının 1 buçuk yılı daha bulacağını tahmin ettiğini söyledi.



Kocaeli Manşet


Geri Dön