26 / 04 / 2024

İzmit Tarih Koridoru Projesi'nde son durum!

İzmit Tarih Koridoru Projesi'nde son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz şehrin dikkat çeken yatırımı Tarih Koridoru Projesi’nde incelemelerde bulundu.




İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Tarih Koridoru Projesi’nde incelemelerde bulundu.


İncelemeler kapsamında ilk olarak Kültür Tepesine giden Doğan ve Korkmaz, projenin 2. Etap çalışmalarını incelediler. Daha sonra Akçakoca Mahallesi’ne geçen başkanlar buradaki çalışmalar hakkında da ilgililerden bilgi aldılar.


Kültür Tepesi, Sanatın Merkezi Olacak


İzmit’i turizm şehri yapma noktasında kararlı olduklarını, bu hedef kapsamında dört koldan çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Doğan “Kültür Tepesi’nin 2. Etap Projesi hızla devam ediyor. Şehrimizin tarihi değerlerinin, ata yadigârlarının, Osmanlı’dan kalan değerlerin çok önemli bir merkezindeyiz. Kültür Tepesi, Paşalar Köşkü, Av Köşkü, Redif binası, İmaret Camiinin bulunduğu tarihi bir yer. Yapmakta olduğumuz çalışmalar ile Kültür Tepesi’ni sanatın merkezi haline getireceğiz. Burada oturma alanları, sanatsal etkinliklerin yapılacağı yerler, çay kahve içilebilecek mekânlar bulunacak.


Proje İçin Mücadele Verdik


Kültür Tepesi, Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından biri. Burasını İzmit’in cazibe merkezi haline getirip halkımızın hizmetine sunabilmek için bayağı mücadele ettik. İlçe Başkanımız da bu çalışmaları yakından takip etti. Özellikle Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Genel Müdürlüğü ile bu çalışmaların üstesinden geldik.


İzmit Tarihiyle Buluşacak


Biz, sadece Tarih Koridorunu, tarihi mekânları gün yüzüne çıkararak sürdürmüyoruz, bu arada cepheleri de iyileştiriyoruz. Bu bölgedeki binaların cephelerinin iyileştirilmesiyle ilgili de önemli bir çalışma yapıyoruz. 2.Etap çalışmalarıyla cephe iyileştirmesi tamamlandığında burası tarihi, turistik bir bölge olacak. Aynı şekilde Kapanca Sokak, Sırrıpaşa Caddesi, Akçakoca meydanındaki çalışmalarda sona gelindi. Yaptığımız çalışmalarla, İzmit tarihi ile buluşmuş olacak” dedi.


Tarihimiz Katledilmiş


AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz da sürdürülen çalışmaların gerçekten taktiri hak ettiğini belirterek “Biz İzmit halkı olarak aslıda çok şanslıyız, çünkü çok zengin bir kültür ve medeniyetin mirasçılarıyız. Ama bu mirasımız, kültürümüz yıllarca çok hunharca katledilmiş. Son dönemde çok heyecanla beklediğimiz projeleri görüyorum.


Korkmaz’dan Doğan’a Teşekkür


Kültür Tepesi’nin ilk etabı çok tartışıldı ama şuanda kentin bir mega projesi oldu. 2. Etabına da başlandı, bu proje beni çok heyecanlandırdı. Yapılan çalışmalarla bu kent mirasıyla, kültürüyle buluyor. Bu konuda sayın başkanımız sağ olsun hassasiyetle çalışıyor. Gerek Akçakoca Meydanı, gerek Tarih Koridoru, gerekse diğer yerlerdeki tarihi eserlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyor. Belediye başkanımıza tarihi değerlere gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu



İzmit Belediyesi



Geri Dön