26 / 04 / 2024

İzmit Tepeköy'de öğrenci yurdu inşa ediliyor!

İzmit Tepeköy'de öğrenci yurdu inşa ediliyor!

İzmit Belediyesi’nin vizyon projeleri kapsamında Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 138 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşasının temeli dün gerçekleştirilen törenle atıldı. Proje tamamlandığında 3 milyon 28 bin TL’ye mal olacak.



İzmit Belediyesi’nin vizyon projeleri kapsamında Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 138 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşasının temeli dün gerçekleştirilen törenle atıldı. Proje tamamlandığında 3 milyon 28 bin TL’ye mal olacak


İZMİT Belediye Başkanı Nevzat Doğan vizyon projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 3177 metrekarelik alan üzerine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ortak geliştirilen öğrenci yurdu projesi, 3 milyon 28 bin liraya geçtiğimiz zaman zarfında ihale edilmişti. İhalenin ardından yurdun inşa çalışmalarına kısa sürede başlandı ve temeli dün gerçekleştirilen törenle atıldı. Temel atma törenine; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İsmail Emanet, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ile birçok davetli katıldı.


GURUR VERİCİ DURUM


Temel atma töreninden önce konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, sosyal projelere devam etmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Devletin bile ulaşamadığı fakat devletin eli gibi olan bu hizmetlerde görev alan herkese çok teşekkür ediyorum. TÜGVA’ya’da ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün burada, 2014 seçimleri öncesinde sözünü verdiğimiz projenin temelini atıyoruz. Sözümüzün eri olma ayrı bir gurur verici durum bizim için” ifadelerine yer verdi.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR


Konuşmasını sürdüren Doğan, “ Yurt tamamlandığında inanıyorum ki çok güzel olacak. Bu yapıyı en iyi şekilde gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bunun gibi hizmetleri daha da arttırmamız lazım. Sayın başkanımızda TÜGVA başkanımız da bugün burada. Onlara farklı önerim de olacak ve çok güzel işler çıkaracağız. Tekrardan projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


OSMANLI VAKIF MEDENİYETİYDİ


AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da, “Millet olarak büyük hedeflerimiz var. Geleceğe daha güçlü bir Türkiye olarak yürümek istiyoruz. Hedeflerimiz buralarda yetişecek olacak gençlerimizle gerçekleşecek. Önce hayalini kurduk, sonra hayata geçirdik. Daha yolun başındayız. Daha yapacağımız çok iş kat edeceğimiz çok yol var. Özellikle İzmit Belediyesi’ne ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Karşılığını yalnız Allah’tan bekleyen bir neslin çocukları olarak bu vakıf ruhunu da yaşatmak en temel vazifemizdir. Özellikle gençlerimize sahip çıkma gayretinde olan bu kurumların titizlikle korunması, önlerinin açılması tüm toplumun görevi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


PROJEDE HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Proje; İzmit Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi Bayındırlık Mevkii’nde  177metrekare alanda hayata geçirilecek. Temeli atılan proje bittiğinde 3 milyon 28 bin TL’ye mal olacak. Yurt; 2 bodrum kat, 1 zemin kat, 2 normal kat ve 1 çatı katı olmak üzere toplamda 6 kattan oluşacak ve içerisinde 38 odayla hizmet verecek. 138 kişilik kapasite ise maksimum 183 yatağa çıkarılabilecek şekilde planlanmış. 25 adet 4 kişilik, 12 adet 3 kişilik, 1 adet 2 kişilik engelli odaları da yurtta mevcut olacak. Odalar en fazla 4’er kişilik olup, her odada banyo, kişiye özel dolap ve çalışma masası bulunacak. Yurt içerisinde bunların dışında; restoran, cafe, yemekhane, çamaşırhane, ütü odası, sığınak, engelli öğrenci için özel oda, etüt odaları, çizim odaları, bilgisayar salonları, mescit, idari ve teknik birimler yer alacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön