19 / 04 / 2024

İzmit Yeşilova'da yapılaşma yoğunlaştı!

İzmit Yeşilova'da yapılaşma yoğunlaştı!

Bir dönem yoğun bir yapılaşma içinde olan İzmit'deki Yenişehir Mahallesi, artan arsa maliyetleri ve dolayısıyla yükselen konut fiyatlarından dolayı yapılaşmanın alternatif olarak gösterilen Yeşilova Mahallesi'ne kaymasına neden oldu.



Son dönemde İzmit Yeşilova'ya ciddi konut projeleri yapılmaya başlandı. Daha önce sosyal konutların ağırlıklı olduğu Yeşilova'da şimdilerde lüks konut projelerini de görmeniz mümkün. Merkeze de yakın sayılabilecek Yeşilova Mahallesinde her bütçeye uygun ev bulmanız mümkün. Yapılaşmanın da yoğunlaşması, Yeşilova'yı konut sektöründe dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz. 


NOKSANLAR TAMAMLANIRSA...


Tabi ki Yeşilova Mahallesi bir Yenişehir gibi olamaz ama bazı noksanları tamamlanırsa, çok daha farklı bir yapıya bürünebileceği de gözlerden kaçmamalı. Ciddi altyapı sorunları olan bölge artık büyük bir mahalle, sadece alt yapı sorunları değil, çözülmesi gereken birçok sorunu var. İzmit Belediyesi Yeşilova'ya hep üvey evlat muamelesi yaptı. Artık buranın büyük bir halle olduğunu ve sorunlarının çözüm beklediğini bilmesi gerekiyor. Bu durumda birçok mahalleye göre, oturulmak için tercih edilebileceğini düşünmek gerekiyor. Her türlü noksanlara rağmen bize göre Yeşilova Mahallesi çok kısa süre içinde gayrimenkul anlamında değer kazanacak. Daha öncelerde de birçok bölge geçiş devresinde sıkıntılar yaşamış ama çok kısa sürede de hızla değer kazanmıştır. Bizlerde Yeşilova için aynı görüşleri paylaşıyoruz. Yeşilova'ya yatırım yapın ama unutmayın ki, mutlaka gayrimenkul araştırmalarınız iyi yapın. Körü körüne yapacağınız yatırım sizlere zarar da ettirebilir. 



Murat HAMZAOGLU/Bizim Kocaeli


Geri Dön