26 / 04 / 2024

İzmit Zıbıncı Mescidi restore ediliyor!

İzmit Zıbıncı Mescidi restore ediliyor!

İzmit’in tarihi camilerinden Zıbıncı Mescidi, Vakıflar Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak sıfırdan restore ediliyor. Bittiğinde de Kocaeli’nin tek tahta minareli camisi olma özelliği taşıyacak.



İzmit’in tarihi camilerinden Zıbıncı Mescidi, Vakıflar Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak sıfırdan restore ediliyor. Bittiğinde de Kocaeli’nin tek tahta minareli camisi olma özelliği taşıyacak


Veliahmet Mahallesi’nde bulunan ve 19. Yüzyılın başlarında yapılan Zıbıncı Mescidi, yangın ve bakımsızlık sebebiyle kötü bir görüntüdeydi. Yapımında bulunan tahta minaresinin yerine de yeni tip minare yapılmış, özelliğini kaybetmişti. İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü de Zıbıncı Mescidi için restorasyon ihalesi gerçekleştirdi.


İHALE YAPILDI


19 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucunda en düşük teklifi veren Eko Yapı İnşaat Firması tarafından 379 bin 805, 82 TL teklifi ile Osmanlı Dönemi eseri olan Zıbıncı Mescidi’nde rekonstrüksiyon çalışması başlatıldı. Kocaeli’deki tek tahta minareli mescit olma özelliği taşıyacak olan Zıbıncı Mescidi, aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. 


15 GÜNE BİTECEK

Orijinalinin zarar görmesi sonrasında saç ile çevrilen minare böylelikle ilk yapıldığı gibi ahşaptan yapılarak kentimizin tek ahşap minareli mescit olma özelliğini de elinde bulunduracak. Mescidin 15 güne kadar ibadete açılması hedefleniyor.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön