19 / 04 / 2024

İzmit'e Hocalı Şehitler Anıtı yapıldı!

İzmit'e Hocalı Şehitler Anıtı yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992'de katledilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişi anısına Hocalı Şehitleri Anıtı yapıldı.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak şimdiye kadar birçok eseri kente kazandırdıklarını belirterek, "Bir vefa borcumuzu da Hocalı köyünde katledilen 613 Azeri kardeşimiz için yapmış olduğumuz anıtımızla ödemek istedik. Onların acısını biz de burada onlarla birlikte yaşadık. Zannediyorum ki bu anıt, Türkiye’de de bir ilk oluyor. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.


İzmit Belediyesi olarak şehit ve gazi ruhunu, anlayışını yaşatmak adına önemli eserler ortaya koyduklarını vurgulayan Doğan, şunları söyledi:


"Yahya Kaptan Anıtı, Çanakkale ruhunun yaşatıldığı Kınalı Asker Açık Hava Müzesi, Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı ve Anıtı, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı, Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı, Servetiye'deki siperlerin gün yüzüne çıkarılması, Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıtı gibi birçok örnek çalışmayı hayata geçirdik. İzmit'te hiçbir dönemde tarihine sahip çıkılıp bunları eserlerle ortaya koyan bir yönetim daha gelmemiştir. Kendimize, milli manevi değerlerimize sahip çıkmayı görev kabul ediyoruz."


Yenişehir Mahallesi'nde bulunan, yaklaşık 2,5 metre yüksekliğindeki anıtta, Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliğini temsil eden bayrak simgeleri kullanılırken, gökyüzüne doğru yükselen sütunlar da şehitliği temsil ediyor.


AA


Geri Dön