19 / 04 / 2024

İzmit'te kentsel dönüşüm konuşuldu!

İzmit'te kentsel dönüşüm konuşuldu!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri, Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılacak sokaklar tek tek dolaşarak, vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi veriyor.



Yetkililer, Bakanlar Kurulu kararınca riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm yapılacak 124 dönümlük alandaki hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme ve analiz çalışmalarının devam ettiğini belirterek. "Bu çalışmalara paralel olarak hak sahipleri ile proje çalışmalarında değerlendirilmek üzere anket çalışması da başlattık. Ankette, bölgede yaşayan halkın konutlarının depreme dayanıklılık bilgileri, yaşadıkları konutların fiziki özellikleri, eksikliği düşünülen kullanımlar ile kentsel hizmetler, alanın temel sorunları, projeden beklentileri, gelir durumları, ne kadar süredir bölgede yaşadıkları, mevcut kira miktarları gibi sorular da soruluyor. 

Hak sahibi vatandaşlara kentsel dönüşüm isteyip istememeleri, endişeleri, yeni projeden talepleri ve düşünceleri de sorularak bunlar kayıt altına almıyor. Vatandaşların talepleri çerçevesinde projede yaşam alanları da oluşturulacaktır" dediler. 

VATANDAŞ İZMİT BELEDİYESİ'NE GÜVENİYOR 

Cedit Mahalle sakinleri de İzmit Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek" yapılacak çalışmanın her aşamasında bize bilgi veriyorlar. 

Yapılan bilgilendirmeler sayesinde bazı kişilerin söylediği gibi kentsel dönüşümden hiç de endişe etmeye gerek yok. Bir an önce temellerin atılıp yeni evlerimize kavuşmak istiyoruz. İzmit Belediye Başkanımıza bu konuda güveniyoruz. Çünkü bizleri mağdur etmeyeceğini çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştular. 

4580 KİŞİ ETKİLENECEK 

İzmit Belediye Başkam Dr. Nevzat Doğan'ın Türkiye'ye örnek olacak dediği Cedit Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinde 522 adet bina, 1145 adet bağımsız bölüm ve 408 adet parsel bulunurken, çalışmadan yaklaşık 4580 kişinin etkileneceği kaydedildi.



Kocaeli Bizim Yaka






Geri Dön