25 / 04 / 2024

İzmit'te Şehir Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

İzmit'te Şehir Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

İzmit Cephanelik bölgesinde, 20 Mayıs’ta temeli atılan bin 180 yataklı Şehir Hastanesi ’nin inşaatının durduğu iddia edildi.



İzmit Cephanelik bölgesinde yapımına karar verilen toplam bin 180 yataklı Şehir Hastanesi’nin temeli, 20 Mayıs günü atılmıştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile temeli atılan hastanenin, Kocaeli ve Doğu Marmara bölgesine hizmet vereceği açıklanmıştı. Genel seçimler öncesinde temeller atıldı ancak şu anda inşaat alanında bir çalışma yapılmıyor.

 

YÜKSEK KAPASİTE

368 bin 668 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan hastanede 494 yataklı genel hastane, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı KVC hastanesi, 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi, 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacağı açıklanmıştı. Ayrıca hastanede açık ve kapalı olmak üzere üç bin 200 araçlık otopark alanı da projelendirilmişti.



İNŞAAT DURDU MU?

GAMA ve Türkerler firmalarının ortaklığında 350 milyon Euro maliyetle inşa edilecek olan hastane inşaatının durduğu iddia edildi. İş makinelerinin seçimden bu yana çalışmadığı ve temel atma töreni sonrasında ise inşaatla ilgili her hangi bir yol kat edilemediği öğrenildi. Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Elgil Ersü temel atma töreninde hastanenin 29 Ekim 2017'ye yetişeceği sözünü vermişti.


Kocaeli Manşet


Geri Dön