29 / 03 / 2024

İzmit'teki Yenicuma Çay Bahçesi ihaleye çıkıyor!

İzmit'teki Yenicuma Çay Bahçesi ihaleye çıkıyor!

İzmit Belediyesi, 28 iş yerinin kiralanması işlemini yarın Encümen toplantısında yapacak. Şehir merkezindeki Yenicuma Çay Bahçesi de ihalede kiraya verilecek.



İzmit Belediyesi tarafından yarın saat 11.00'da başlayacak Encümen toplantısı ile 28 iş yeri kiraya verilecek. Yapılacak olan ihalelerin hepsi 3 yıllık olacak. Yahya Kaptan Mahallesi Salkım Söğüt Caddesi No: 13 adresinde bulunan çay bahçesibüfe için KDV dahil 3 bin lira muhammen bedel ile ihaleye çıkartılıyor. 


Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi için muhammen bedel ise KDV dahil 10 bin lira olarak belirlendi. Yenidoğan Mahallesi Seka Devlet Hastanesi Yolu No: 9 adresinde bulunan işyeri için 700 liradan ihaleye çıkılacak. 


BÜFE İÇİN BİN 750 TL 


Körfez Mahallesi  Ankara  Karayolu Caddesi No: 10 önünde bulunan simit satış yeri 300 lira, Tavşantepe Mahallesi Kumlu Sokak  TOKİ  Üniversite Konutları karşısında bulunan büfe 750 lira, Alikahya Fatih Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi No: 15 adresindeki büfe yeri 500 lira ve Ayazma Mahallesi Ruşen Hakkı Caddesi'nde bulunan taksi durağı da 237 lira muhammen bedel ile ihaleye çıkarılacak. 


AÇIK OTOPARK İÇİN 4 BİN 550 TL 

Alikahya Fatih Mahallesi Göktürk Caddesi 3 bin 530 metrekare açık şantiye alanı için 765 lira, Göktürk Caddesi üzerinde bulunan bin metrekare açık şantiye alanı için 750 lira, Bayraktar Mahallesi Atatürk Caddesi No: 338 adresindeki konut için 100 lira, Karadenizliler Mahallesi Aydoğan Sokak adresinde bulunan açık otopark için 400 lira, Karabaş Mahallesi Hafız Selim Efendi Sokak No: 16 adresindeki açık otopark için de 4 bin 550 lira muhammen bedel belirlendi. 


ADAKLIK SATIŞ YERLERİ 

Karadenizliler Mahallesi Çarşı Başı Caddesi No: 195 adresinde bulunan kafeterya için 750 lira muhammen bedel istenirken, 1, 2, 3 ve 4 nolu adaklık satış yeri için 500 lira bedel tespit edildi. Kuruçeşme Doğan Mahallesi Lozan Caddesiki ATM yerinin de bin 700 lira bedel ile kiraya verileceği açıklandı. 


5 BİN TL'LİK ATM YERİ 

Yenidoğan-Serdar Mahallesi Şeref Meydanı Sokak adresindeki ATM yeri için 100 lira, Gültepe Mahallesi Miralay Mümtaz Caddesi'ndeki ATM yeri için 250 lira, Tepecik Mahallesi Ankara Karayolu Caddesi'ndeki  ATM yeri için 5 bin lira, Yahya Kaptan Mahallesi Akasyalar Caddesi üzerinde bulunan 4 ayrı ATM yeri için bin 800 lira bedel belirlendi. Yenişehir Mahallesi Gülistan Sokak üzerindeki 2 ATM yeri de bin 700'er liradan kiraya verilecek. 


YÜZDE 75 SİGARA İÇİLMEYEN BÖLÜM 

Bu arada Yenicuma Çay Bahçesi ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Üzeri bütünüyle açık olan çay bahçesinin yüzde 75 oranında sigara içilemediği bildirildi. Bu durumun çay bahçesindeki fiyatlara da yansımasının olabileceği belirtildi. Öte yandan Orhan Camii'ndeki tadilat işlemlerinin bitmesinin ardından bu kez Yenicuma Camii'nde restorasyonun başlayacağı belirtildi. Bu sürecin çay bahçesini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.


Kocaeli


Geri Dön