23 / 04 / 2024

İznik'te yeni belediye binası ve kültür merkezinin temeli atıldı!

İznik'te yeni belediye binası ve kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’nın İznik ilçesinde, yeni belediye binası ve kültür merkezinin temeli törenle atılırken, semt sahası da hizmete açıldı.




Bursa’nın İznik ilçesinde, yeni belediye binası ve kültür merkezinin temeli törenle atılırken, semt sahası da hizmete açıldı. 20 milyonluk sahil düzenlemesi projesine startın verilmesinin ardından İznik Belediyesi’nin hizmet binası ve kültür merkezinin temeli atıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "İznik bugün büyük bir sevinç yaşıyor. Cumhuriyet tarihinde yapılamayan hizmetlerinin temelini bir günde atıyoruz. Ben bir örnek vermek istiyorum; belediyenin bütçesi yirmi sekiz milyon lira. Yani biz yemesek, içmezsek, personele maaş dağıtmasak, bir yıl sonra kasamızda yirmi sekiz milyonumuz oluyor. Fakat bu gün bir saat içerisinde temellerini attığımız sahil ile birlikte, belediye hizmet binası ve kültür merkezinin toplam maliyeti 30 milyon liradır. Bu bahsettiğimiz projelerde de Allah’ın izni ile altı ay sonra hizmete geçecek. Bir buçuk yıl sonra sahil projesi bitmiş olacak. Bundan sonra daha onlarca projemiz var. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Meclisi’nden 2017 bütçeleri geçti. Ben yine buradan Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Orada 28 madde vardı, bunların 8 tanesi İznik’e ait bütçelerdi” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törende yaptığı konuşmada, "İznik’te uzun yıllardır konuşulan işler artık birer birer gerçekleşiyor. Artık hizmet dönemi. Artık laf üretme ve kavga devirleri bitti. İznik’te on yıllardır yapılmayan yatırımların bir günde temeli atılıyor” diye konuştu.

Herkesin rahatça ulaşabileceği 2 bin metrekare belediye hizmet binası ve 1200 metrekare kültür merkezinin temeli atılırken, Eşrefzade Mahallesi semt sahası hizmete açıldı.


Milliyet 



Geri Dön