29 / 03 / 2024

İzobozz Yalıtım Fethiye bayiliği ile hedef büyütüyor!

İzobozz Yalıtım Fethiye bayiliği ile hedef büyütüyor!

İzobozz Yalıtım ürünlerinin Fethiye bayiliğini alan Toklu Ticaret, kokteyl düzenleyerek ürünü Fethiyeli İnşat Mühendisleri ve Mimarlar başta olmak üzere tüm katılımcılara tanıttı



İzobozz Yalıtım ürünlerinin Fethiye bayiliğini alan Toklu Ticaret, kokteyl düzenleyerek ürünü Fethiyeli İnşat Mühendisleri ve Mimarlar başta olmak üzere tüm katılımcılara tanıttı.  Gerek ekonomik gerekse ekolojik bir yatırım olarak günden güne önem kazanan ısı yalıtımında devrim niteliğinde yeni bir yöntem olarak görülen İzobozz özellikle Fethiye için çok önemli bir ürün olduğu vurgulandı.
Toklu Ticaret, satışa sunduğu İzobozz Yalıtım maddesi için kokteylli bir tanıtım gerçekleştirdi. Yacht Boutique Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Demokrat Parti İlçe Başkanı Şakir Kandönmez ve davetlilerin katıldığı organizasyonda açılış konuşmasını yapan Toklu Ticaret Sahibi Mustafa Toklu “ ısı, ses nem depreme dayanılılık sağlayan bir ürün. Bu ürün Fethiye’de başka bir firma da yok. Türkiye ile aynı anda Fethiye’de satışa sunuluyor. Bugün burada Fethiyeli İnşaat Mühendisleri ve Mimarlara İzobozz Yalıtım ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Fethiye deprem bölgesi olduğu için, bu ürün Fethiye için çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
 Daha sonra MGN Şirketi Kimya Mühendisi ve Pazarlama Müdürü Alp Yapşık, firma ve ürün hakkında bilgiler aktardı. Yapşık; ürününün depreme karşı koruma, nem itme, yüzde 40 enerji tasarrufu, ısı izolasyonu ve ses dalgalarının yayılmasını engelleme özelliği olduğunu ifade etti. İzobozz Yalıtım maddesinin 4,5 tonluk basınca dayandığını söyleyen Alp Yapşık sunumunda, “İzobozz deprem sırasında yıkılmayı ve kırılmayı önlüyor. Bu kadar çok fonksiyonlu bir ürün Türkiye’de bir ilk. Bu piyasaya sürülen ürün ile yalıtım da yeni bir dönem başlıyor. Son 5 yıldan buyana testleri yapılan bu ürünün ömrü 650 yıl olarak belirlendi. Yapılarda zeminden-çatıya kadar bu ürün kullanılmaktadır. Baca, zemin, çatı, iç ve dış duvarlar ile pencerelerde kullanılabilen bu yapı maddesi nonwoven yani dokusuz bir özelliğe sahip. Ömrü 650 yıl olarak bilinmektedir. Yapılan testler sonucunda Oeko-tex 10.0.76319 ve Oeko-tex 09.HTR.69403 Belgelerine sahiptir” dedi. Öte yandan ürünün içinden sıvı geçen boru sistemleri ve havalandırma izolasyonunda da kullanıldığını belirten Yapşık, ürünün montaj şekli hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. 
 Deprem Direncini 4 kat arttırıyor
 Gerek ekonomik gerekse ekolojik bir yatırım olarak günden güne önem kazanan ısı yalıtımında devrim niteliğinde yeni bir yöntem olarak görülen ve Nanoteknolojinin imkanlarından faydalanarak üretilen ve binanın duvarlarında tek bir delik bile açmadan yapıştırma yöntemiyle monte edilen izoBozz, deprem, ses, ısı ve nem konusunda bir 1 ilke imza atıyor. İzoBozz, binaların I depreme karşı I direncini 4 kat artırıyor. Alp Yapşık bu yapı malzemesinin deprem esnasında deprem şiddetini emdiğini ve duvara esneklik kazandırdığını belirtti. Bu sayede yapının ayakta kalmasının sağladığını ifade eden Yapşık, "Olası bir yıkımda duvarlar kolay yıkılmayacağı için çökmeyi geciktiriyor ve binadan uzaklaşma şansı tanıyor. Böylece hem yaralanma hem de ölümler azalmış oluyor. Bunun yanı sıra izoboz, bina yerleşmesi veya yaşlanması gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilecek çatlak, kırılma ve dökülmelere karşı bağlayıcı bir malzeme niteliği taşıyor" diye konuştu.

 4 bin 5W kilogram basınca dayanıklı
 Birinci yapılan testlerde uygulanan basınç karşısında İzoBozz uygulanmış îrouvarın çatlama, çökme ya da yıkılma suresi, uygulanmayan duvarlara naza¬ran 4 kat artırdığına dikkat çekilerek " Izo-Bozz'lu duvara uygulanan 4500 kilogramlık basınca rağmen ayakta kalıyorken İzoBozz uygulanmayan duvarlar ise sadece 900 kilogramlık basınçta bile paramparça oluyor" denildi.


Geri Dön