26 / 04 / 2024

İzocam 14. Yalıtım Yarışması başvuruları başladı!

İzocam 14. Yalıtım Yarışması başvuruları başladı!

İzocam’ın bu sene on dördüncüsünü düzenleyeceği Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nın ilk üç finalisti, Saint - Gobain Insulation tarafından düzenlenecek Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek...



Yarışma,  Multi Konfor Binalar / 2014: Yarının Okulu – Gaziantep” ana başlığı altında gerçekleştirilecek.


İzocam tarafından on dördüncüsü düzenlenen Yalıtım Yarışması’nda proje konusu, Gaziantep Ekolojik Kent Projesi kapsamında klasik okul elemanlarını modern öğrenme imkânlarıyla birleştiren bir ilkokul olacak.


Yalıtım Yarışması’nda, bugüne kadar farklı ülkelerde değişik konular üzerine projeler geliştiren 22 farklı ülkenin mimarlık öğrencileri, bu kez Türkiye için bir ilkokul tasarlayacaklar. Okul projesi, Gaziantep Belediyesi tarafından inşa edilen ve 200 bin kişilik yaşam alanına sahip yeni Ekolojik Kent Projesi içerisinde geliştirilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerden; klasik öğeleri modern eğitim ile birleştiren, 6-10 yaş arasındaki 400 ila 600 öğrenciyi barındırabilecek bir okulu projelendirmeleri beklenecek. 


Sürdürülebilirlik açısından şehir halkının hayat kalitesini artırmayı ve Gaziantep'i sürdürülebilirlik ilkeleri konusunda ülke çapında öncü yapmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İklim Değişikliği Eylem Planı'nı yürürlüğe koymaya karar vermiştir. Bu ilkeleri takip eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 200.000 kişinin ikamet edeceği Ekolojik Kent Projesi'ni geliştirmeye başlamıştır. Şehir yönetimi bu projenin gelecekteki kullanıcılarına en düşük düzeyde enerji tüketen binalar sunmanın yanı sıra en yüksek konforun sağlanmasını da planlamaktadır. Eylem Planının en temel konularından birisi ise geleceğin sahibi çocuklar ve onların eğitimlerine verilen önemdir. Bu nedenle 2014 yılının proje konusu Ekolojik Kent Projesinin bir parçası olmak üzere multi konfor ilkelerine uygun, yani enerji etkin, akustik konforlu, yangın güvenliği düşünülmüş ve sürdürülebilir bir ilkokul tasarımı olarak belirlenmiştir. 


Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinin katılabileceği “İzocam 14. Yalıtım Yarışması’nda”, ulusal jüri, ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşacak. 


Başvuruları Kasım ayında başlayan yarışmada, öğrenciler projelerini en geç 7 Nisan 2014’e kadar teslim edecek ve dereceye giren projelerin duyurumu ise 19 Nisan 2014 tarihinde yapılacak. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 21-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacaklar. Ulusal yarışmanın birincisi 7.000 TL, ikincisi 5.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek.


Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna  www.yalitimyarismasi.com adresinden ulaşılabilir. Ayrıca tüm sorular ve iletişim için Yapı Endüstri Merkezi (0212 266–70–70 / [email protected]) ile irtibat kurulabilir.



Geri Dön