29 / 03 / 2024

İzocam 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım hedefliyor!

İzocam 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım hedefliyor!

İzocam, 50 yıldır yenilikçi ürünleriyle sektöre yön veriyor. Gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye ekonomisine katkıda bulunan İzocam, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma ve sektörüne katma değer sağlıyor..



İnşaat sektörünü yalıtım ile buluşturan İzocam, 50 yıldır yenilikçi ürünleriyle sektöre yön veriyor. Gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye ekonomisine katkıda bulunan İzocam, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma ve sektörüne katma değer sağlıyor. Ülkemizde yalıtım bilincini geliştiren İzocam, son on yılda 95 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 50 yaşındaki İzocam, gelecek beş yılda ise 100 milyon TL yatırım hedefliyor.


Türkiye’yi yalıtım ile tanıştıran ve kamuoyunda yalıtım bilincinin oluşturulup, geliştirilmesine yönelik ilkleri hayata geçiren İzocam, sektördeki 50. yılını tamamladı. Pasif Ev, Sıfır Karbon, Enerji Tasarrufu gibi kavramların yalıtım ile yan yana getirilmesinde öncülük eden ve yalıtımın faydalarına dikkat çekmeyi kendine misyon edinen İzocam, kurulduğu günden bu yana dünyada yalıtım sektöründeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu yaklaşımı ile her zaman en son teknolojiyi sektörüyle tanıştırıyor ve sektöre yön veren yenilikçi şirketler arasında ön sıralarda alıyor. 50 yıl öncesine oranla günümüzde çok daha yaygın olan “yalıtım bilinci”nde büyük emeği ve çabası bulunan İzocam, sektöründe de takip edilen olmayı başarıyor. 


İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut; toplumu enerjinin etkin kullanımına teşvik eden İzocam’ın gelecek 5 yılda en az 15 milyon m³ yalıtım gerçekleştirmeyi hedeflediğine dikkat çekiyor. “50. yaşımızı kutluyor olmaktan dolayı son derece gururluyuz. İzocam’ın kurulduğu günden bu yana ürettiği tüm yalıtım ürünlerini toplayarak, bunların ülke ekonomisine ve çevreye sağladığı faydaları hesapladığımızda ortaya çarpıcı rakamlar çıktığını gördük. Yaptığımız çalışmalarda, 50 yılda ürettiğimiz ürünlerle 200 milyon ton petrole eşdeğer enerji tasarrufu sağladığımız, 650 milyon ton CO2’in de atmosfere salınmasını önlediğimiz bilgilerine ulaştık. Yine ürettiğimiz ürünlerle ülkemiz ekonomisine ise 50 yılda -güncel yakıt fiyatları ile- 110 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağladığımızı gördük. Çevreye ve ekonomiye sağladığımız bu katkılar, İzocam ailesi için ayrıca bir gurur tablosudur. Önümüzdeki uzun vadeli hedeflerimizde de ülke ekonomisine, çevremize ve toplumumuza fayda sağlayan kurum kültürümüzü geliştirerek sürdürmekte kararlıyız.” 


2014 yılında 363 milyon TL’lik ciro gerçekleştiren İzocam’ın ihracatı, 70 milyon TL oldu. Son 10 yılda 770 kişiye iş olanağı tanıyarak istihdama da katkı sağladı. İzocam, Türkiye’de 1991 yılından bu yana 170 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Şirketin son on yıl içerisinde gerçekleştirdiği yatırım miktarı ise 95 milyon doları buldu. Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Afrika başta olmak üzere 46 ülkeye ihracat yapan İzocam’ın 20 ülkede yerleşik bayileri bulunuyor. Son 5 yılda ihracattan elde ettiği satış geliri 160 milyon dolara yaklaşırken gelecek 5 yılda da bu rakamı 200 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyor.


İzocam başarısını 2014 borsa sonuçlarıyla belgeledi. Faaliyet kârında %16’lık bir gelişme sağlanarak; 2013 yılındaki 37 milyon TL seviyesinden 2014 yılında 43 milyon TL’ye yükseltti. Bu yıl ilk kez Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde değerlendirilen İzocam’ın Kurumsal Derecelendirme notu 8,76 olarak hesaplandı. 2014 yılı sonunda elde ettiği bir diğer başarı ile de enerji verimliliğine yönelik yürüttüğü çalışmalar sayesinde ise ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemleri Belgesini almaya hak kazandı. 


Çevre ve enerjinin korunmasını yaşamsal önem olarak nitelendiren ve enerji tüketimini asgari seviyeye indirme amaçlayan İzocam, Türkiye’de yalıtım sektörü ve kamuoyunu Multi Konfor ev kavramıyla tanıştırdı. Bu konuda ilk adımı atan İzocam, geçtiğimiz yıl Saint Gobain’in Eskişehir’de açtığı fabrikanın danışmanlığını ve yalıtımını üstlendi. Fabrika, Multi Konfor Bina kriterlerine uygun olarak yalıtıldı ve Türkiye’nin ilk multi konfor yapısı olma özelliğine sahip.


“Enerji Verimliliği ve Yalıtımın Önemi”ni vurgulayan OZİ Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilköğretim çağındaki 2010 yılından günümüze kadar 73 bin çocuğa ulaşıldı. 2015 sonuna kadar 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Enerji verimliliğine toplumun dikkatini çekmeyi hedefleyen İzocam bir diğer projesi Enerji’k Bakış Sergisi ile İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Bursa ve Eskişehir’de toplam 6.000’in üzerinde ziyaretçisine yalıtım ve enerjinin önemini anlattı. 


Geri Dön