28 / 03 / 2024

İzocam “ekstrüde polistiren tesisi” inşa edecek!

İzocam “ekstrüde polistiren tesisi” inşa edecek!

Yalıtım sektörünün öncü firması İzocam, aldığı büyüme kararı çerçevesinde bir dizi yeni yatırımı hayata geçirmek üzere harekete geçti



İzocam, 2010-2013 yılları içerisinde, yaklaşık bedelleri toplamı 53 milyon TL olarak hesaplanan yatırımlar için düğmeye bastı.

İzocam bedeli yaklaşık 53 milyon TL olan yeni yatırımlarıyla kapasite artırımına gidecek ve aynı zamanda bir ürün gamında daha lider olacak. 80.000–90.000 m²'lik ek bir arazi üzerinde yeni bir “ekstrüde polistiren tesisi” inşa edecek olan İzocam, toplam “ekstrüde polistiren tesisi” üretim kapasitesi ile Türkiye’de bu ürün gamında da liderliği ele almış olacak.

Uygulamaya konacak yeni yatırımlarla, giderek artan yalıtım ihtiyacına en hızlı ve en kaliteli şekilde yanıt vermeye devam edeceklerini belirten İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut; “Bir yandan ülkemizde yalıtım bilinci her geçen yıl artarken bir yandan da İzocam’ın ihracat gücü kapasite artırımı ve yeni yatırımları gerektirir boyutlara ulaşmıştır. Yapacağımız yeni yatırımlarla Gebze'deki mevcut Taşyünü Tesisimizi modernize ederek, kapasitesini 50.000 Ton/yıl'dan, 75.000 Ton/yıl'a çıkartacağız. 80.000–90.000 m²'lik ek bir arazi alarak, söz konusu arazi üzerinde 350.000m³/yıl  kapasiteli yeni bir ‘ekstrüde polistiren tesisi’ inşa edeceğiz. Bu tesis bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü böylelikle, mevcut 370.000 m3/yıl kapasitemiz de dikkate alındığında, toplam 720.000 m3/yıl kurulu ‘ekstrüde polistiren’ üretim kapasitesi ile Türkiye’de bu ürün gamında da lider olacağız” dedi.

İzocam halen Gebze'de bulunan iki hatlı ekstrüde polistiren tesisinin bir hattını inşasını 2011 yılında tamamlamayı hedeflediği yeni binasına taşıyacak. Bunun yanı sıra yeni alınacak arazinin bir başka bölümüne de aynı şekilde, İzocam’ın halen Gebze Dilovası'nda bulunan 5.000 Ton/yıl kapasiteli ‘ekspande polistiren tesisi’ ile İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan Tekiz Panel Üretim Tesisi taşınacak.

İzocam’ın yeni yatırımları bununla da kalmıyor. Yatırımın üçüncü ayağı da Gebze Dilovası'nda mevcut olan 160.000 m³/yıl kapasiteli 2. Hat Ekstrüde Polistiren Üretim Tesisi’nin  içeriyor. Yeni yatırım planıyla bu tesis de İzocam’ın Tarsus'ta mevcut olan arazisi üzerinde inşa edilecek olan yeni binasına taşınacak.

İzocam Genel Müdürü Bulut, gelecek döneme ilişkin yatırımları ile ilgili şunları dile getiriyor; “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yalıtım sektörünün, özellikle Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin yaptırımı ve enerji sektöründe beklenen büyümenin rüzgarı ile ülke büyümesinin birkaç kat üzerinde büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu nedenle, uzun vadeli planlarımızı hazırlarken talebe kaliteli ürünler ile en hızlı cevap verebilmek hedefinden hareketle, 2011-2013 yılları yatırımlarını şekillendirdik: öncelikle, halen Orta Doğu ve Balkanlarda en büyük üretim kapasitesine sahip taşyünü tesisimizin kapasitesini %50 artırarak, talebin en çok olduğu dönemlerde yurtiçi ve yurtdışı taleplere daha hızlı cevap vermeyi ve gelişmiş ülkelerde mevcut ekonomik ölçekli tesislerle yarışır duruma gelmeyi hedefliyoruz. Aynı konu Foamboard üretimimiz için de geçerli olup, ayrı bir çatı altında kurulacak olan yeni ve yüksek kapasiteli bir ekstrüde polistiren hattı yatırımı ile bir taraftan yalıtım ve yalıtım dışı taleplere stoktan hızlıca cevap verirken, diğer taraftan ekonomik ölçekte üretim yapmanın nimetlerinden faydalanmayı planlıyoruz. Bu yatırımın devamında Tarsus’ta kurulacak tesisten de Doğu, Güney, Güneydoğu ve İç Anadolu’nun taleplerine daha yakından cevap vererek hizmetimizde farklılaşmanın avantajlarını paydaşlarımızla birlikte yaşayacağız.”

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut; sektörde bir ‘milat’ olarak kabul edilen BEP’in faydalarını 2011’den itibaren sektör olarak göreceklerine değinirken, “İzocam olarak bizler de yönetmelikle gelecek yatırım fırsatlarına hazırlanıyoruz. 2007’de kapasite artışı yapmıştık. Şu anda çalışmalarımızı 2011 ve 2012’de de tekrar kapasite artırımına gitmek şeklinde yürütüyoruz. Yalıtım sektöründe yüzde 30’luk pay ile pazar lideriyiz. Bundan sonra da pazar payımızı artırarak liderliğimizi daha ilerilere taşımaya devam edeceğiz” dedi.


Geri Dön