18 / 04 / 2024

İzocam'dan mantolama açıklaması!

İzocam'dan mantolama açıklaması!

İzocam, 27 Kasım 2015 tarihinde yayınlanan mantolama haberi hakkında açıklama yaptı.İşte İzocam'ın mantoloma hakkında yaptığı ilgili açıklama...



Ülkemizde 50 yıldır doğru yalıtım bilincini oluşturmak için mücadele veren, Türkiye’nin lider yalıtım firması olarak bazı bilgileri sizinle paylaşmak istedik.


İlgili haberi için tıklayın


Öncelikle yalıtımın yalnızca mantolamadan ibaret olmadığını belirtmek isteriz. Mantolama ise sadece plastik ürün grubu olarak tanımladığımız XPS ile yapılmamaktadır. Binanın özelliklerine ve alıcının talebine göre ürün çeşitleri, ürün ham maddesi değişiklik göstermektedir. Ayrıca Kloroflorokarbon (CFC) gazları ile XPS üretimi, AB ve Türkiye’de yasaklanmıştır. Dolayısıyla CFC gazları ile üretim yapılmamaktadır. Bunun yerine daha az ozon inceltici Hidroflorokarbon (HFC) ya da tamamen çevreci CO₂ ile üretim gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği gereğince petrol türevleriyle üretilen EPS ve XPS, yangın dayanım oranı nedeniyle 28,5 metreden yüksek binalarda uygulanmamalıdır.


Haberinizde ele aldığınız mantolama, enerji verimliliği için oldukça önemlidir. Isı yalıtımı, iç mekânlardaki sıcaklığın uzun süre istenen seviyelerde korunmasını sağlar. Kış aylarında meydana gelen ısı kayıplarını ve yaz aylarında ısı kazançlarını azaltmak için yönetmeliklere uygun kalınlıkta yapılan ısı yalıtımı, enerji kaybını %50 oranında azaltır. İzocam Manto sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri, bina kabuğunu oluşturan tüm yüzeyleri bir zırh gibi sararak yalıtımda en etkin sonucu sağlar. Yapı bileşenlerinde termal gerilimler sebebi ile oluşabilecek fiziksel değişimleri önler, duvar içi gerilimleri, yüzey çatlaklarını, korozyon gibi yapı hasarlarını engelleyerek daha güvenli ve uzun ömürlü binalar yaratır. Yangın güvenliği söz konusu olduğunda, İzocam Manto Taşyünü ve İzocam Manto Taşyünü R+ kullanılarak ısı yalıtımı sağlanırken, taşyününün ses yutma ve yanmazlık özellikleri ile ses yalıtımı ve yangın güvenliği de sağlanmış olur.

Yalıtım ile sağlanan tasarrufun karşılığı ve karbon salımı ise günümüzde hesaplanabilmektedir. İzocam olarak ürünlerimizle ülke ekonomisine 50 yılda, 110 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlamış bulunmaktayız. 650 milyon ton CO₂’in atmosfere salımını önledik ve 200 milyon ton petrole eşdeğer enerji tasarrufunun gerçekleşmesine katkıda bulunduk. Ayrıca ürünlerimiz TS belgelidir. İzocam, Avrupa Birliği Standartlarında olduğunun bir ifadesi olarak ürünleriyle, Türkiye'de yalıtım sektöründe ilk kez CE, EUCEB (sadece bio ürün kategorisine verilir) ve EPD belgesi de alan bir firmadır. Yine daha çok Almanya'da yaygın olarak aranılan ve belli ürün grupları için kullanılan EUROFINS gibi sertifikalara da sahiptir.

Ürünlerimizin özelliklerini ve uygulama alanlarını web sitemiz üzerinden de inceleyebilirsiniz.



Geri Dön