18 / 04 / 2024

İZSU, 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurdu!

İZSU, 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurdu!

Su depolarına “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına giren 9 ilçede 140 dağ köyüne daha ulaştı. Hem enerji maliyetleri düştü hem de içme suyunda kalite sağlanacak




Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda önemli bir adım atarak köylerdeki su depolarına “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kuran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına giren 9 ilçede 140 dağ köyüne daha ulaştı. Hem enerji maliyetleri düştü hem de içme suyunda kalite sağlandı. 


Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, köylerdeki su depolarında başlattığı “güneş enerjisi ile suyun otomatik klorlanmasını sağlayacak sistemi” yaygınlaştırdı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 9 yeni ilçenin sınırlarına girmesi ile birlikte çalışmalara başlayan İZSU, kısa bir sürede 140 dağ köyüne ulaşarak “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kurdu. 63 köyde uygulanan bu sistem, böylelikle 203 köye ulaşmış oldu. 

Özellikle dağ köylerindeki su depolarına enerji hattı çekmek yerine kendi elektrik enerjisini üreten İZSU, böylelikle temiz enerji ile köylere su dağıtırken büyük ölçüde tasarruf da sağlanıyor. Kullanılmaya başlanan güneş enerjisi sayesinde, daha önce personel tarafından klor tableti atılarak köylere sağlıklı su temin edilirken, şimdi bu işlem otomatik olarak yapılıyor. İZSU, bu sistem ile hem klorlama maliyetini düşürdü hem de enerji maliyetini. 


Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına büyük önem verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şu bilgileri verdi:

“Dağ köylerimize ait su depolarının yakınlarında elektrik enerji hatlarının bulunmaması nedeniyle elektrik getirmek hem teknik olarak zor hem de yüksek maliyet gerektiriyor. Bu bölgelere güneş enerjisi sistemi ile çalışan otomatik sıvı klor dozlama sistemi kurarak hem ekonomik olarak kara geçiyoruz hem de içme suyunda gerekli kaliteyi yakalıyoruz. Sistemler İZSU Laboratuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan teknik ekipler tarafından kurulmakta olup çalışmalarımız merkez ve çevre ilçe köylerinde aralıksız devam ediyor” diye konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön