19 / 04 / 2024

İZSU, 6 ilçede 5.5 milyon liralık yatırım yapacak!

İZSU, 6 ilçede 5.5 milyon liralık yatırım yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Menderes, Bornova ve de Bergama ilçelerinde toplam 5.5 milyon liralık yeni kanal ve de yağmursuyu şebekesi yatırımına başladı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve çevre yerleşimlerdeki alt yapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Yağışlarda sıkıntı yaşanan bölgeleri tek tek tespit eden İZSU, bir yandan yağmursuyu kanalları döşerken diğer yandan kanal ihtiyacı olan bölgelere kanal alt yapısı götürüyor. İZSU, son olarak Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Menderes, Bornova, Bergama ve Karşıyaka’ya 5 milyon 583 bin liralık yatırım yapacak. 


Dört koldan çalışma

İZSU’nun bu son yatırım programı çerçevesinde yağışlarda sıkıntı yaşanan Buca Adatepe, Gaziler ve Yıldız mahallelerinin muhtelif sokaklarında 4.5 kilometrelik yağmur suyu, 500 metrelik atık su kanalı döşüyor. 2 milyon TL’ye mal olacak çalışmalar Mayıs 2015 tarihinde bitecek. 

Karabağlar bölgedeki taşkınları önlemek amacıyla Aşık Veysel, Araphasan, Bozyaka, Gülyaka ve Doğanay mahallelerinin bir bölümünde 3.4 kilometrelik yağmur suyu şebekesi döşeniyor. Çalışmalar Ocak sonunda bitecek. 

Menderes’de Orta ve Çukuraltı mahallelerinin muhtelif sokaklarında 2.2 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. İmalatlar yıl sonunda bitecek. 


Bornova Karacaoğlan Mahallesi’nde atık suyu olmayan sokaklara 500 metrelik kanal imalatı tamamlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin binalara yakın giden kanal hattı 445 metre uzunluğunda kutu menfezle yola alındı. 


Bergama Cumhuriyet Caddesi’nde eskiyen ve görevini yapmayan yağmur suyu kanalları yola uyumlu kompozit betonarme yağmur suyu ızgaraları ile yenileniyor. 700 metrelik imalatın 350 metresi tamamlandı. Yıl sonunda tamamlanacak çalışmalar için yaklaşık 600 bin TL. harcanacak. 

Karşıyaka Bostanlı Deresi 1671 Sokak ile Ordu Caddesi arasında dere ıslah çalışmaları devam ediyor. 888 metrelik ıslah kapsamında dere tabanı betonlanıyor ve dere kenarına korkuluk yapılıyor. 1 milyon 420 bin liraya mal olacak çalışmalar Ocak ayında tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön