24 / 04 / 2024

İZSU Genel Müdürlüğü: Sorumluluk alanımızda kaçak yapıya izin vermeyiz!

İZSU Genel Müdürlüğü: Sorumluluk alanımızda kaçak yapıya izin vermeyiz!

İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı Havzası’nda kendi sorumluluk alanında kalan hiçbir yapıya imar izni vermediğini, bugüne kadar havzada 530 kaçak binanın yıkımının yaptığını, 23 Ekim 2013 tarihinde de 12 binanın daha yıkımının yapılacağını açıkladı.




Yapılan açıklamada, orta ve uzun mesafeli koruma alanlarında sorumluluğun ilçe belediyelerinde olduğu belirtilerek, “İZSU denetim ekipleri, 2012 yılında binada tadilat yapıldığını tespit ederek tutanak tutu. İlgili ilçe belediyesi tarafından binanın mühürlendiği ve yıkılacağı belirtildi.  İZSU’nun sorumluluk alanı; koruma havzası, kısa mesafe koruma alanı ve dere mutlak koruma alanlarındadır. İZSU, tüm koruma alanında denetimlerini yapmakta ve kendi sorumluluk alanlarında görevini yerine getirmektedir. Bugüne kadar sorumluluk alanımızda 530 kaçak yapının yıkımını yaptık. 23 Ekim 2013 tarihinde, 12 binanın daha yıkımını gerçekleştireceğiz” denildi. 


1. sınıf kalitede

İZSU’dan yapılan açıklamada, kente sağlıklı içme suyu sağlamak için Tahtalı Barajı’nda düzenli kontrol ve denetimlerin yapıldığı, haftada bir kez alınan numunelerde, suyun “A1 sınıf içilebilir su” kalitesinde çıktığı belirtildi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön